Lapsilukko aiheutti paniikin parkkipaikalla – raskaana ollut nainen hälytti poliisin apuun - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Lapsilukko aiheutti paniikin parkkipaikalla – raskaana ollut nainen hälytti poliisin apuun

Vapaudenriistosta tuomittu miesystävä määrättiin maksamaan puolisolleen tunnin mittaisesta kärsimyksestä 700 euroa.

Vapaudenriistoa käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa.­

6.8. 17:58

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 22-vuotiaan tamperelaismiehen sakkoihin ja kärsimyskorvauksiin vapaudenriistosta. Viime vuoden joulukuussa tapahtuneen rikoksen uhri oli miehen seurustelukumppani, joka oli tapahtuma-aikaan raskaana.

Rikosta edelsi kauppareissulla syntynyt riita. Huuto ja raivo päättyi siihen, että mies otti tavaransa, lähti autosta ja lukitsi ovet mennessään.

Sisälle jäänyt nainen huomasi, ettei pääsekään ulos autosta, sillä ovi oli mennyt takalukkoon. Nainen yritti soittaa miesystävälleen, joka ei kuitenkaan vastannut.

Tilanteen ahdistama nainen meni paniikkiin. Hän soitti äidilleen, kaverilleen ja lopulta myös hätäkeskukseen.

Paikalle saapui poliisipartio, mutta neuvoista huolimatta nainen ei saanut ovia avattua.

– Nainen istui repsikan paikalla. Yritimme ohjeistaa naista avaamaan ovet, mutta hän ei saanut niitä auki. Nainen yritti vetää sekä kuljettajan että apukuljettajan kahvoista, mutta ovet eivät auenneet. Lisäksi nainen yritti kääntää oven lukkopainiketta tuloksetta, paikalla ollut vanhempi konstaapeli kertoi oikeudessa.

– Näin itse, kuinka nainen veti lukkovipua, mutta vipu kääntyi heti takaisin sisään. Lisäksi naisen mukaan auton keskikonsolissa oli joku nappi, jossa oli lukon kuva, mutta siitäkään ei tapahtunut mitään.

Lopulta poliisi sai miehen kiinni puhelimitse. Mies saapui paikalle, avasi ovet, ja nainen pääsi vihdoin ulos.

Mies kiisti tahallisuuden. Hänen mukaansa nainen ei suostunut lähtemään autosta.

Miehen mukaan hänen puhelimessaan oli autosta lähtiessä akkua jäljellä vain yksi prosentti. Hän ei kyennyt vastaamaan naisen soittoon, koska hänen molemmat kätensä olivat täynnä tavaraa ja puhelin oli taskussa. Jonkin ajan päästä mies kertoi ihmetelleensä, mihin nainen oli jäänyt.

Auto oli ollut miehen hallinnassa neljä vuotta. Hän väitti oikeudessa, ettei tiennyt, että auto voidaan laittaa takalukkoon.

Käräjäoikeus ei pitänyt uskottavana sitä, etteikö mies olisi tiennyt autonsa lukitusmenettelystä.

Mies tuomittiin 25 päiväsakkoon. Maksettavaa tuli 625 euroa.

Lisäksi miehen on korvattava naiselle 700 euroa kärsimyskorvauksia, sata euroa asianosaiskuluja ja lähes 2 500 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Kun mukaan lasketaan rikosuhrimaksu sekä todistelukustannukset, rikos tuli maksamaan miehelle runsaat 4 100 euroa.

­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?