Kuvat: Näin kävi koronakurille Särkänniemen ennätyspäivänä – ”Tuntemattomia laitettiin vierekkäin” – johtaja myöntää huonot sattumat - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Kuvat: Näin kävi koronakurille Särkänniemen ennätyspäivänä – ”Tuntemattomia laitettiin vierekkäin” – johtaja myöntää huonot sattumat

Tältä näytti Särkänniemessä keskiviikkona.

Julkaistu: 16.7. 14:25

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä myöntää, että huvipuistolla olisi ollut parantamisen varaa ennätyspäivän organisoinnissa.

Tampereella huvipuisto Särkänniemessä tehtiin keskiviikkona kesän kävijäennätys. Järjestelyt aiheuttivat osalle ennätyspäivän kävijöistä mielipahaa.

IS sai useita yhteydenottoja huvipuistossa keskiviikkona vierailleilta henkilöiltä. Heidän mukaansa laitteisiin ja ruokakojuille joutui jonottamaan jopa tunnin, eikä turvaväleistä ollut tietoakaan.

– Olen käynyt Särkänniemessä useita kertoja, mutta en ole ikinä nähnyt tuollaista kaaosta. Seurasin kellosta, että jonotimme 55 minuuttia ranskalaisia ja nugetteja, kertoo kuopiolainen perheenäiti.

Samaa ihmetteli myös kummityttönsä syntymäpäivää huvipuistoon viettämään mennyt jyväskyläläinen yhteydenottaja.

– Ehdimme käydä vain neljässä laitteessa viiden ja puolen tunnin vierailun aikana. Huvipuisto sanoi jonojen olevan pitkiä turvavälien takia, mutta niin ei kyllä ollut. Jonoissa ihmisiä oli ympärillä puolen metrin sisällä.

Kävijöiden mukaan ihmiset eivät huolehtineet turvaväleistä.

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä myöntää jonojen olleen liian pitkiä.

– Voin kuvitella, että asiakkaat ovat olleet harmissaan. Jonot olivat turvaväleistä johtuen fyysisesti pidempiä kuin normaalisti on totuttu, mikä oli oikeasti kurja juttu!

Toimitusjohtajan mukaan päivälle sattui usea huono sattuma. Liput myytiin edellisen vuorokauden sisään niin nopeasti loppuun, ettei huvipuisto kerennyt varautumaan tilanteeseen.

– Kaikki sattuivat pitkän sadejakson jälkeen ryntäämään samaan aikaan paikalle. Tämä on pelkästään iloinen asia, eikä missään tapauksessa asiakkaan ongelma.

Seppälä kertoo tiettyjen laitteiden vetäneen erityisen paljon väkeä, minkä takia niille myös muodostui pisimmät jonot. Hänen mukaansa turvavälit saivat jonot näyttämään fyysisesti pidemmiltä, mitä ne ajallisesti olivat.

– Osa jonotusalueistamme on myös koronan takia suljettuna, minkä takia jonot muodostuivat laitteen ulkopuolelle.

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä harmittelee keskiviikon yleisöryntäyksen myötä syntyneitä odotteluaikoja.

Huvipuisto tiedotti keskiviikkona Facebook-sivuillaan, että Särkänniemi on rajoittanut asiakaskapasiteettinsa noin puoleen normaalikesän määristä. Tämä tarkoittaa 7 000 huvittelijaa päivässä.

Huvipuiston postauksen alta voi lukea kävijöiden huolestuneita ja kriittisiä kommentteja. Lukijoiden mukaan laitteet otettiin täyteen asiakkaita toisin kuin Särkänniemi oli tiedottanut.

– Tuntemattomia laitettiin vierekkäin. Laitetyöntekijät huutelivat jonoon, jos joku tulisi täyttämään yksittäisiä vapaita paikkoja, jyväskyläläinen kuvailee.

Kummitäti kertoo harkinneensa tarkasti huvipuistoon lähtemistä, mutta vakuuttui Särkänniemen huolehtivan turvallisuuskäytännöistä.

– Kyllähän se huolettaa, kun omalla paikkakunnallakin laitetaan ihmisiä karanteeniin. Jos puistossa olisi ollut nyt koronatapaus, altistuneita olisi valtava määrä.

Särkänniemessä oli keskiviikkona kesän kävijäennätys, noin 7000 vierailijaa.

Toimitusjohtaja kertoo, että jotkut laitteet voidaan täyttää kokonaan, sillä turvavälit toteutuvat niissä automaattisesti. Tällainen on esimerkiksi Tornado-laite. Taas Tukkijoki-laitteeseen päästetään vain yksi porukka kerrallaan.

Seppälä kertoo, että myös ravintoloiden toiminnassa oli ongelmia ja asiakkaat joutuivat jonottamaan kauan.

– Jos joku kokee huvipuistossa, ettei saa ruokaa, se on todella harmi.

Särkänniemessä pyritään siihen, että asiakkaiden tullessa työntekijät ohjaavat heidät parkkeeraamaan joka toiseen ruutuun, ja myöhemmin tulevat täyttävät loput ruudut.

– On mahdollista, että tämä ei toteutunut eilen suunnitellusti, Seppälä myöntää.

Tukkijokeen otetaan vain yksi porukka kerrallaan niin, ettei tuntemattomien kanssa istuta samassa laitteessa.

Kuopiolainen ihmettelee erityisesti sisäänpääsyn organisointia. Hän kertoo ostaneensa liput etukäteen ja saapuneensa paikalle ennen kahtatoista, jolloin huvipuisto aukesi.

– Ihmiset jonottivat ilmeisesti turhaan vääriin jonoihin, koska infoa ei ollut. Odotimme jonossa 40 minuuttia.

Perhe kerkesi käymään kahdeksassa laitteessa, kunnes lähtö tuli iltaseitsemältä.

– Huvipuisto oli spontaanisti päättänyt jatkaa aukioloaikaansa iltakahdeksaan, mutta sain tiedon vasta myöhemmin, mikä jäi myös harmittamaan, kuopiolaisäiti lisää.

Huvipuiston toimitusjohtajan mukaan huvipuistolaitteet on päällystetty viruksia ja bakteereja tuhoavalla valokatalyysipinnoitteella.

Seppälä kertoo huvipuiston saaneen runsaasti palautetta, jota hän pitää arvokkaana. Huvipuiston henkilökunta piti torstaina kokouksen, jossa mietittiin, mikä tökki ja mitä voidaan tehdä toisin.

– Jotkut saattavat ajatella, etteivätkö nuo pässit harjoittele, mutta voin luvata, että kyllä näitä treenataan. Eilen kaikki vaan sattuivat tulemaan juuri samalla hetkellä.

Tällä hetkellä huvipuistossa turvaväleistä muistuttavat maahan maalatut jonotusmerkit, fyysiset ja digitaaliset kyltit sekä kuulutukset. Myös järjestyksenvalvojien tehtävä on muistuttaa ihmisiä turvaväleistä.

– Aiomme korostaa näitä entisestään. Lisäämme kuulutuksia, ja laitamme äänet kovemmalle. Pyrimme tekemään kaiken tyylikkäästi ilman syyllistämistä.

Toimitusjohtaja ei koe 7 000 ihmisen kapasiteettia liian suureksi. Huvipuisto ei toisaalta aio kapasiteettia myöskään kasvattaa.

– Harkitsemme lippujen ovelta myynnin pois jättämistä. Päätimme myös pidentää aukioloaikaamme syyskuun loppuun, mitä ei ole tehty koskaan aikaisemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?