Tampereen taposta epäillyt ovat äiti ja poika - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Tampereen taposta epäillyt ovat äiti ja poika

IS:n tietojen mukaan Tampereen Haapalinnan taposta epäillyt ovat äiti ja poika. Kummallakin on vähäistä rikostaustaa.

Teon tapahtumapaikka.­

7.7. 13:45

IS:n tietojen mukaan poliisi epäilee vuonna 1979 syntyneen miehen taposta äitiä ja poikaa.

Poliisi on aiemmin kertonut julkisuuteen, että epäillyt ovat sukulaisia keskenään, mutta ei ole kommentoinut sukulaisuussuhdetta sen tarkemmin.

16-vuotias poika vangittiin taposta ja tapon yrityksestä epäiltynä jo maanantaina. 35-vuotiaan äidin vangitsemisasiaa käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa tiistaina. Asiakokonaisuutta tutkitaan tappona, tapon yrityksenä sekä törkeänä pahoinpitelyn yrityksenä. Poliisi muistuttaa, että rikosnimikkeet saattavat muuttua esitutkinnan aikana.

Poliisilla on hyvä käsitys Tampereen Haapalinnan lauantaiaamun tapahtumista.

Asunnossa asunut vuonna 1979 syntynyt mies menehtyi. Vuonna 1977 syntynyt mies sai puolestaan vakavia vammoja, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.

IS:n tietojen mukaan rikoksesta epäillyillä äidillä ja pojalla vähänlaista rikostaustaa.

Poika on saanut 40 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen varkauksista, väärien henkilötietojen antamisista ja vangin karkaamisesta. Äiti tuomittiin puolestaan huumausaineen käyttörikoksesta ja varkaudesta 60 päiväsakkoon, joka teki hänen tuloillaan 1200 euroa.

Äiti ja poika tunkeutuivat esimerkiksi viime vuoden maaliskuussa erääseen asuntoon, josta he anastivat erilaisia tavaroita. Poika murtautui muutamia päiviä myöhemmin toisen nuoren kanssa huoltamoon, josta he veivät olutta. Kiinni jäätyään poika ilmoitti poliisille väärän nimen ja yritti juosta pakoon.

Äiti hankki puolestaan viime vuoden huhtikuussa apteekista toisen henkilön Kela-kortilla huumausaineeksi luokiteltuja lääketabletteja.

Äiti on tuomittu myös kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen lukuisista näpistyksistä, kulkuneuvon kuljettamisista oikeudetta, lievästä kavalluksesta, lievästä petoksesta, huumausainerikoksesta ja lievästä vahingonteosta.

Nainen on saanut lukuisista näpistyksistä myös 60 päiväsakkoa, joka teki hänen tuloillaan 1200 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?