Särkänniemi tiukkana: Aluksi sisään vain viidesosa normaalista – lippu pitää varata ennakkoon - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Särkänniemi tiukkana: Aluksi sisään vain viidesosa normaalista – lippu pitää varata ennakkoon

Tampereella sijaitsevan Särkänniemen huvipuiston avautumiseen on aikaa vielä kolmisen viikkoa. Kuva Hype-vuoristoradasta.

Julkaistu: 28.5. 13:02

Huvipuistoon pääsee lauantaina 13. kesäkuuta. Kosketuspinnoille tulee pöpöjä torjuva pinnoite.

Suomen kolmesta suurimmasta huvipuistosta Tampereen Särkänniemi avaa porttinsa viimeisenä, lauantaina 13. kesäkuuta. Linnanmäki päästää huvittelijat sisään päivää aiemmin, Powerpark jo edellisenä lauantaina.

Särkänniemi korostaa tiedotteessaan toimivansa vastuullisesti turvallisuus, terveys ja lapset edellä. Kapasiteettia rajataan aluksi 20 prosenttiin normaalista, eli asiakasmäärät pidetään selvästi pienempinä kuin viranomaiset edellyttävät.

Lisäksi päiväkohtaiset asiakaspaikat pitää varata etukäteen. Näin huvipuisto haluaa varmistaa, ettei kukaan jäisi rajoitusten takia portin ulkopuolelle.

Ennen virallista avajaispäivää kausikorttilaiset kutsutaan huvittelemaan jo torstaina ja perjantaina eli 11.–12. kesäkuuta.

Liput varataan Särkänniemen nettisivuilta

Ennen avausta Särkänniemi ottaa käyttöön varausjärjestelmän, jolla asiakaspaikka huvipuistossa varataan huvittelupäiväksi etukäteen. Varausjärjestelmä tulee Särkänniemen verkkosivuille.

– Varaus huvipuistopäiväksi on tehtävä ennakkoon netissä, jotta kukaan ei jäisi rajoitusten voimassa ollessa portin ulkopuolelle, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä kertoo tiedotteessa.

Rajoitusten voimassa ollessa kaikilta yli kolmevuotiailta asiakkailta vaaditaan lipputuote. Rannekkeen vaihtoehtona sisäänpääsyyn riittää huvipuiston sisäänpääsylippu (8,90 euroa), joka oikeuttaa myös yhteen laiteajeluun.

– Haluamme varmistaa turvamääräysten toteutumisen kaikissa olosuhteissa sekä huvittelun mahdollisuuksien mukaan ainakin heille, jotka ovat rannekkeen hankkineet, Seppälä kertoo.

Liput myydään lähtökohtaisesti ennakkoon, mutta jos päiväkohtaista kapasiteettia on jäljellä, niitä saa myös portilta. Ennakkoon lippuja saa Särkänniemen verkkokaupasta ja Särkänniemi-rannekkeita myös Citymarketeista.

Ohjeet turvalliseen huvipuistopäivään

Särkänniemi julkaisee kattavat asiakasohjeet turvallisen huvipuistopäivän varmistamiseksi, ja uudenlaiset turvakäytännöt ovat pääosassa myös henkilökunnan koulutuksissa. Ohjeet perustuvat turvaväleihin jonoissa, laitteissa ja ravintoloissa, hygienia- ja puhtauskäytänteisiin sekä siihen, että Särkänniemeen tullaan vain täysin terveenä.

Seppälä muistuttaa, että Särkänniemi on normaaliolosuhteissakin väljä, siisti ja turvallinen paikka. Esimerkiksi laite- ja jonotusalueiden rajaaminen, jatkuva siivous- ja puhtaanapitotyö sekä laiteturvallisuudesta huolehtiminen ovat huvipuiston normaalitoimintaa, joka tukee turvallista avaamista.

– Särkänniemen DNA:han kuuluu normaalioloissakin turvallisuus edellä -ajattelu, ja olemme valmistautuneet poikkeustilanteessa avaamiseen jo maaliskuusta lähtien, Seppälä korostaa.

– Hyödynnämme kansainvälisen kattojärjestömme turvallisuus- ja terveysasiantuntijoiden ohjeistusta, Euroopassa jo avautuneiden puistojen hyviä käytänteitä sekä tietenkin omia rautaisia ammattilaisiamme. Vastuullinen avaaminen ohjaa kaikkea toimintaamme. Tulemme esimerkiksi tuomaan ensimmäisenä puistona Suomessa viruksia ja bakteereita merkittävästi torjuvan nanokatalyysipinnoitteen kosketuspinnoille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?