Mies putosi kerrostalon savupiippuun Tampereen keskustassa – pudotusta yli 25 metriä

Hormista pelastettu mies kuljetettiin tajuissaan sairaalaan.

Tuomikirkonkatu sijaitsee Tampereen keskustassa. Kuva kahden vuoden takaa, jolloin kerrostalon ullakolla syttyi tulipalo samalla kadulla.

21.4.2020 1:45

Pirkanmaan pelastuslaitos sai myöhään maanantai-iltana ilmoituksen Tampereella kerrostalon savupiippuun pudonneesta henkilöstä.

Tapaus sattui kaupungin keskustassa Tuomiokirkonkadulla, jossa aikuinen mieshenkilö oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä pudonnut 7-kerroksisen asuintalon katolta piippuun.

Pelastuslaitos sai paikannettua miehen sijainnin kellarikerrokseen, josta hänet saatiin ulos reilut 50 minuuttia hälytyksestä.

Mies oli pelastettaessa tajuissaan. Hänet kuljetettiin sairaalaan.

– Hän oli olosuhteisiin nähden jollakin tapaa puhekykyinen. Alustava arvio on, että hän on mahdollisesti vakavasti loukkaantunut, kertoo päivystävä palomestari Johannes Valkama Pirkanmaan pelastuslaitokselta.

– Vanhaa nuohousluukun aukkoa moukaroitiin lekalla isommaksi. Sieltä saatiin lopulta mies pihalle.

Valkama arvioi miehen viettäneen ahtaassa hormissa noin tunnin.

Hätäkeskus oli saanut ensimmäisen ilmoituksen erikoisesta turmasta sivulliselta.

– Myös mies itse oli hetkeä myöhemmin soittanut piipusta hätäkeskukseen. Vielä ei ole käsitystä, oliko ensimmäisenä apua soittanut henkilö nähnyt tilanteen vai kuullut avunhuutoja. Olettaisin, että on nähnyt, koska sieltä oli kovin vaikea kuulla mitään.

– Kyseessä oli vanha, käytöstä poistettu keskuslämmityskattilan piippu.

Valkama kertoo, että mies oli pudonnut noin 25–27 metrin matkan. Tiedossa ei ole, miksi tämä oli liikkunut katolla.

– Hormi on kooltaan puoli metriä kertaa puoli metriä. Luultavasti hän ei ole mennyt ihan vapaapudotuksella alas asti, koska hormi on niin ahdas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?