Duunit uusiksi Tampereella? Kaupunki selvittää työntekijöidensä siirtoa toisiin tehtäviin koronan vuoksi - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Duunit uusiksi Tampereella? Kaupunki selvittää työntekijöidensä siirtoa toisiin tehtäviin koronan vuoksi

Tampere selvittää mahdollisuuksia siirtää henkilöstöä sosiaali-ja terveyspalveluihin.

Julkaistu: 26.3. 22:11

Henkilöstöä tarvitaan sosiaali- ja terveyspalveluissa. Ratkaisevassa roolissa ovat osaaminen ja mahdollisuus lyhytkestoiseen koulutukseen. Tavoitteena on välttää lomautukset.

Tampereen kaupunki selvittää tiedotteensa mukaan mahdollisuuksia siirtää henkilöstöä sosiaali-ja terveyspalveluihin. Kaupungin tavoitteena on näin noudattaa valtioneuvoston suositusta pidättäytyä kunnissa henkilöstön lomautuksista.

Valtioneuvosto on luvannut palata kuntien talouden tukemiseen sen jälkeen, kun yritysten taloudellisen tuen kokonaisuus on saatu selvitettyä. Jos valtio tukee kuntia, se helpottaa lomautuksista pidättäytymistä tilanteen pitkittyessä.

Tähän mennessä sosiaali- terveyspalveluissa on siirretty mm. vastaanottotoiminnan pandemiavastaanotolle terveysasemilta lääkäreitä, sairaanhoitajia ja lähihoitajia omasta työstään. Päiväkeskus- ja palvelukeskustyöntekijöitä, avustajia, suunnittelijoita ja asumispalveluiden hoitohenkilöstöä on siirtynyt kotihoitoon.

Kaupunkitasoinen resurssiselvitys on käynnissä ja osittain vielä kesken. Selvityksessä kirjataan tiedot siitä, missä yksiköissä lisää henkilöstöä tarvitaan ja millaisiin tehtäviin. Lisäksi selvitetään se, mitä osaamista ja koulutusta tehtävän hoitaminen edellyttää ja voidaanko tehtävään kouluttaa lyhytkestoisella koulutuksella.

Osa kaupungin palveluista on suljettu asiakkailta ja käyttäjiltä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Valtaosa kaupungin palvelutuotannosta ja asiakaspalvelusta voi toimia kuitenkin edelleen normaalisti.

Mikäli tilanne muuttuu eikä työtä ole mahdollista järjestää, on ensimmäisen vaihtoehtona sovittava tai määrättävä vuosiloman pitämisestä. Tämän jälkeen voidaan sopia säästövapaiden käyttämisestä tai palkattomista vapaista.

Tilanteen jatkuessa mahdollinen lomautus tai työsopimuslain mukainen palkanmaksun keskeyttäminen edellyttävät kaupunkitasoista päätöstä. Kaupunginhallitus saa katsauksen koronatilanteesta ensi viikon maanantaina.