Lopulta liikkeelle päässyt Tampereen testiratikka puhkaisi koronakuplan –”Hei, se liikkuu!” - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Lopulta liikkeelle päässyt Tampereen testiratikka puhkaisi koronakuplan –”Hei, se liikkuu!”

Vauhtia kävelevien keltaliivien saattamalla vaunulla oli viisi kilometriä tunnissa.

18.3.2020 18:30

Näinä aikoina tarvitaan uskoa tulevaisuuteen. Sitä toi tamperelaisille keskiviikkona ihan oikea, liikkuva raitiovaunu.

Puolenpäivän maissa Hervannan Ruskossa sijaitsevalta varikolta julkisen liikenteen sekaan uskaltanut saksalainen testivaunu teki lyhyen lenkin lähikaduilla. Matkallisesti koeajoreitti oli lyhyt, mutta ajallisesti pidempi, sillä tässä vaiheessa testejä tuntinopeus on vain viisi kilometriä tunnissa.

Vaunu kulki varikolta Hermiankadun päähän ja siitä Hervannan valtaväylän yli Atomipolun kautta Insinöörinpolulle saakka. Takaisin varikolle vaunu palasi puoli neljän maissa iltapäivällä.

Kokoontumisrajoitusten vuoksi kaupunki toivoi, ettei suuri yleisö saapuisi seuraamaan koeajoa reitin varrelle. Valtavaa ryntäystä ei nähtykään.

Tampereen nettisivujen kautta koeajoa seurattiin kuitenkin tiiviisti. Kaupunkilaisten tuntemukset olivat pääosin positiivisia.

– Hei, se liikkuu, kommentoi nimimerkki KiisiT.

– Olen niin ylpeä kaikista meidän ratikantekijöistä. Ihanaa asua ratikkakaupungissa, kirjoitti puolestaan nimimerkki TinjaJ.

– Tässä on vähän samaa tunnelmaa, kun lehmät pääsevät ulos ensimmäistä kertaa talven jälkeen. Tosin vakaampaa menoa. Hyviä testejä ja pitkää ikää, toivotteli nimimerkki HenkkaB.

– Muistutus siitä, että kyllä tästä maasta löytyy hyviäkin uutisia, kun katsoo koronakuplan ulkopuolelle, muistutti nimimerkki jkhonkonen.

– Nevö foget, tiivisti puolestaan nimimerkki severieemil.

Koeajot pitenevät hiljalleen. Viimeistään ensi viikolla vaunu saa myös lisää vauhtia liikkeisiinsä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?