Tampereen sortumisvaarassa oleva asuintalo asetettu käyttökieltoon – asukkaat eivät saa hakea edes omia tavaroitaan - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Tampereen sortumisvaarassa oleva asuintalo asetettu käyttökieltoon – asukkaat eivät saa hakea edes omia tavaroitaan

Julkaistu: 18.2. 12:01, Päivitetty 18.2. 13:08

Käyttökielto on voimassa toistaiseksi.

Tampereen Kaarelassa Vaakkolammin rannalla sijaitseva sortumavaarassa oleva asuintalo on asetettu käyttökieltoon Tampereen rakennusvalvonnan toimesta.

Rakennusvalvonnan tarkastajat kävivät paikan päällä tänään tiistaina.

– Ei ne kuvat paikan päältä valehtele. Kyllä siellä maata on lähtenyt ja talo seisoo siinä paalujen nokassa, kertoo paikalla ollut rakennusvalvonnan tarkastusinsinööri Timo Laitinen

– Kielto on voimassa toistaiseksi, siellä nyt talon edustajat katsovat tilannetta ja kieltoa ei poisteta ainakaan ennen kuin asiat ovat selkiytyneet, ei voida ihmishengillä leikkiä, Laitinen toteaa.

Hänen mukaansa kielto on varotoimi ja hän uskoo, että tilanteen selviämiseen menee ainakin viikko.

Laitisen mukaan sortumavaaran syynä on yksinkertaisesti maa-aineksen kastuminen.

– Sääilmiöt ovat lisänneet veden määrää maassa ja maa on kastunut läpi ja maa-aines on pettänyt ja valunut Vaakkolammiin.

Hänen mukaansa talo on 40 vuotta sitten rakennettu määräysten mukaan ja ainakaan Tampereen rakennusvalvontaan ei ole tullut ilmoituksia, että sortumasta olisi ollut mitään merkkejä etukäteen.

Käyttökielto tarkoittaa sitä, että talon asukkaat eivät saa mennä taloon sisälle esimerkiksi hakemaan henkilökohtaisia tavaroitaan.

– Me emme siihen voi antaa lupaa.

Taloyhtiö oli poistanut asukkaat talosta jo maanantain aikana yhtiökokouksen päätöksellä.

Tampereen pelastuslaitoksella ei toistaiseksi ole ollut tehtävää asiaan liittyen. Päivystävä päällikkö Martti Honkala pitää kuitenkin todennäköisenä, että pelastuslaitos osallistuu viranomaiskatselmukseen paikan päällä tänään. Hänen mukaansa tapaus ei ole uusi, vaan rakennusvalvonnalla on ollut aiempaa tietoa kohteesta.

Taloyhtiö on siirtänyt tiedotusvastuun Realia Isännöinnille Nokialle. Isännöintiyhtiö on kieltäytynyt kommentoimasta tapausta toistaiseksi.

Lisää aiheesta