7 avointa kysymystä Tampereen murhamysteeristä: Mitkä ovat epäiltyjen keskinäiset suhteet? - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

7 avointa kysymystä Tampereen murhamysteeristä: Mitkä ovat epäiltyjen keskinäiset suhteet?

44-vuotias mies löytyi surmattuna asunnosta Tampereen Viialassa. Poliisi on ensitietojen jälkeen ollut tapauksesta hyvin vaitonainen.

7.2.2020 17:50

Viime viikon tiistaiaamuna (28.1.) Tampereen Viialassa tapahtui epäilty henkirikos, joka herättää hämmennystä ja kosolti kysymyksiä.

Sisä-Suomen poliisi tutkii 44-vuotiaaseen mieheen kohdistunutta veritekoa murhana. Autokauppiaan töitä tehnyt mies löytyi kuolleena Vasaratiellä sijaitsevasta luhtitaloasunnosta.

Tutkinta on edistynyt pala palalta, mistä todisteena ovat yksi kerrallaan kiinni otetut kolme epäiltyä. Pirkanmaan käräjäoikeus on määrännyt kaikki kolme nuorta epäiltyä vangittaviksi.

Murhasta epäilty 19-vuotias mies vangittiin 31. tammikuuta.­

Ensiksi, viime viikon keskiviikkona, poliisi otti kiinni 19-vuotiaan jyväskyläläismiehen, jota epäillään murhasta. Mies vangittiin kaksi päivää myöhemmin.

Lauantaina poliisi otti kiinni 19-vuotiaan kanssa samassa osoitteessa asuneen 21-vuotiaan naisen. Avunannosta murhaan epäillyn naisen oikeus vangitsi tämän viikon tiistaina.

Samana päivänä poliisi otti kiinni uhrin oman pojan, 20-vuotiaan raumalaismiehen. Hänet vangittiin keskiviikkona epäiltynä yllytyksestä murhaan.

Uhrin 20-vuotias poika vangittiin 5. helmikuuta.­

Kaikki kolme on vangittu todennäköisin syin epäiltynä.

IS kokosi tapauksen avoimet kysymykset.

Mikä oli epäillyn murhan motiivi?

Rikokseen yllyttäminen tarkoittaa tahallista taivuttelua, jolla saadaan joku tekemään varsinainen rikos. Mikä oli motiivi epäiltyyn rikokseen? Tästä ei ole tullut vielä pienintäkään vihjettä.

Epäiltyjen keskinäiset suhteet?

Avunannosta epäilty 21-vuotias nainen vangittiin 4. helmikuuta.­

Pirkanmaan käräjäoikeudessa esille nousseet rikosnimikkeet vahvistavat oletusta siitä, että henkirikoksessa kyse oli juonesta, josta tiesivät ainakin nyt vangittuina olevat kolme nuorta. Ennakkosuunnittelu viittaa harkittuun ja tahalliseen tekoon.

Mikä on yllytyksestä epäillyn pojan ja murhasta epäillyn yhteys? Mitään selkeää linkkiä raumalaisen ja jyväskyläläisten välillä ei ole ilmennyt. Entä mikä oli 21-vuotiaan naisen rooli?

Yhdelläkään epäillyllä ei toistaiseksi tiedetä olevan ainakaan merkittävää rikostaustaa.

Mikä oli epäillyn murhan tekotapa?

Luhtitalon pihassa ja asunnon ulko-oven pielessä oli verijälkiä. Poliisi ei ole kuitenkaan toistaiseksi kertonut tekotavasta mitään.

On epäselvää, tapahtuiko verityö sisällä vai ulkona.­

Tapahtumien kulku?

Tässä vaiheessa ei ole vielä tiedossa, missä rikos tarkalleen ottaen tapahtui. Verta oli näkyvissä pihalla jopa 15 metrin päässä ulko-ovesta.

Alkoiko veriteko jo ulkona? Vai kertovatko verijäljet siitä, että uhri kulki asuntoonsa? Toistaiseksi on epäselvää, mitä asunnossa tarkalleen tapahtui. Hälytys tuli kello 7.13. Soittiko uhri hätäkeskukseen itse?

Missä ”E-mies” piileksi?

Verijäljet kertoivat henkirikoksen tekijän paenneen Viialan Vasaratieltä osin metsiä pitkin ja moottoritien sillan yli Lukonmäen kaupunginosaan. Samana tiistaiaamuna tuntomerkkeihin sopiva mies oli kuitenkin nähty vielä uudestaan moottoritien alikulun kohdalla.

Miehellä oli yllään mustavalkoinen takki, jossa oli mahdollisesti jonkinlaista kirjoitusta, joka alkoi E-kirjaimella. Keskiviikkona illalla ”E-mies” jäi lopulta kiinni. Missä etsitty piileskeli yön yli?

Omituinen Opel?

E-miestä etsiessään poliisi toivoi yleisön apua myös rikospaikan pysäköintialueella olleesta Opel-henkilöautosta. Vieraspaikalla seissyt musta hatchpack-Opel oli ehkä noin kymmenen vuotta vanha. Auto seisoi parkkipaikalla tekopäivän aamuna aamukahdeksan maissa ja vähän sen jälkeen.

Opelissa oli hopeinen tai krominen lista takaluukussa. Auto ei ollut käynnissä, mutta sen musiikkilaitteet olivat päällä.

Liittyikö Opel jotenkin rikokseen?

Murjottu Nissan?

IS löysi uhrin pojan kodin tuntumasta Raumalta hopeanvärisen Nissanin, joka oli pahoin murjottu.

Rekisteritietojen mukaan auton omistaja on henkirikoksen uhrina kuollut autokauppias.

Kuka murjoi Nissanin? Miksi?

Poliisi ja miinanraivaaja tutkivat surmatalon pihaa.­

Kolme vangittu henkirikoksesta

28. tammikuuta: Sisä-Suomen poliisi tiedotti, että Tampereella on tapahtunut henkirikos kello 6.00-7.13. Keski-ikäinen mies oli murhattu.

29. tammikuuta: Poliisi otti kiinni epäillyn 19-vuotiaan miehen kello 20.02.

31. tammikuuta: 19-vuotias vangittiin epäiltynä murhasta.

1. helmikuuta: Poliisi otti kiinni 21-vuotiaan naisen.

4. helmikuuta: 21-vuotias nainen vangittiin epäiltynä avunannosta murhaan. Poliisi otti kiinni kolmannen epäillyn, 20-vuotiaan miehen.

5. helmikuuta: 20-vuotias mies vangittiin epäiltynä yllytyksestä murhaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?