Tampereen henkirikos on täysi mysteeri uhrin läheiselle ystävälle – ”Tapausta on spekuloitu paljon” - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Tampereen henkirikos on täysi mysteeri uhrin läheiselle ystävälle – ”Tapausta on spekuloitu paljon”

Julkaistu: 6.2. 21:39

Tampereen Viialassa tapahtui viime viikon tiistaina henkirikos, jonka käänteet ovat olleet vähintäänkin hämmentäviä.

Sellaisina ne näyttävät pysyvänkin – niin kauan, kun Sisä-Suomen poliisi pitää tiedotuksessa tiukkaa linjaa.

Faktat ovat palasina: 44-vuotias mies löytyi kuolleena asunnosta, jossa hän asui. Paikalta verisenä paennutta ja seuraavana päivänä kiinni saatua 19-vuotiasta jyväskyläläismiestä epäillään murhasta ja hänen asuinkumppaniaan, 21-vuotiasta naista, avunannosta murhaan.

Tämän lisäksi keskiviikkona Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi tekoon liittyen vielä kolmannen henkilön, uhrin oman pojan, 20-vuotiaan raumalaismiehen. Poikaa epäillään murhaan yllyttämisestä.

– Mikään ei enää yllätä, uhrin hyvä ystävä sanoo IS:lle.

Yllätys oli vain se, mistä kaikki alkoi. Ystävä kertoo tunteneensa uhrin pitkään ja jakavansa saman kaveripiirin. Yhteisessä kontaktiverkostossa kaikki ovat tapahtuneesta yhtä ymmällään.

– Tapausta on spekuloitu niin paljon. Tämä on mysteeri kaikille.

– Voi olla, ettei kukaan tiedä mitään. Paitsi poliisi ja tekijät. Jos joku muu tietäisi, mistä on kysymys, tieto olisi varmaan jo levinnyt, ystävä uskoo.

Uhri asui pitkään Raumalla ja oli naimisissa nyt murhaan yllytyksestä epäillyn nuorukaisen äidin kanssa. Liitto päättyi eroon viitisen vuotta sitten.

Sastamalaan kirjansa muuttanut mies asui työskenteli Tampereella toimivassa autoliikkeessä ja asui ystävän mukaan viimeiset vuotensa Tampereella yhdessä uuden naisystävänsä kanssa. Myös poliisin mukaan uhri on asunut asunnossa, josta hänet löydettiin.

Uhrin ystäväpiirissä odotellaan nyt totuuden paljastumista. Siihen saakka on vain mentävä eteenpäin, päivä kerrallaan.

– Elämä jatkuu, ystävä sanoo.