Tampereen kartat uusiksi: Näsijärveen tulee ratikan ansiosta uusi saari – ellei valitus mene läpi - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Tampereen kartat uusiksi: Näsijärveen tulee ratikan ansiosta uusi saari – ellei valitus mene läpi

Julkaistu: 22.1. 9:01

Onko 36 metrin kanava rannan ja täyttömaan välillä riittävä pohjaveden kannalta?

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Tampereen kaupungille luvan täyttää Näsijärveä niin, että Hiedanrannan edustalle nousee uusi saari. Tampere haki vesilupaa suunnitteilla olevan raitiotielinjan rakentamiseksi.

Ratikan on määrä kulkea siltoja pitkin saaren läpi keskustasta länteen kohti Lielahtea. Kiskojen lisäksi saaren läpi aiotaan rakentaa myös kevyen liikenteen väylä.

Alunperin Tampere halusi täyttää Näsijärveä rannasta alkaen. Vaasan hallinto-oikeus hylkäsi tämän vaihtoehdon pohjavesiriskin vuoksi.

Ylen mukaan Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys aikoo valittaa hallinto-oikeuteen myös tästä avin ratkaisusta. Syy on sama: huoli pohjavedestä. Pohjavesialueella sijaitsee muun muassa vedenottamo ja lähde.

Tekosaari-vaihtoehdossa saaren ja mantereen väliin jää vähintään 36 metriä leveä kanava. Kaupunki aikoo rakentaa noin 13 hehtaarin kokoiselle saarelle myös kerrostaloja. Suunnitelmissa on puhuttu 3000 asukkaasta.

Päätös ratikkalinjojen jatkamisesta on tehdään Tampereen kaupunginvaltuustossa viimeistään lokakuussa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Lisää aiheesta