Kuntalehti: Pinkin talon tapaus toi rakennustarkastajalle satoja törkyviestejä – myös viraston ovi oli lyötävä lukkoon - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Kuntalehti: Pinkin talon tapaus toi rakennustarkastajalle satoja törkyviestejä – myös viraston ovi oli lyötävä lukkoon

Poliisi tutkii, joutuiko kaavaa puolustanut Vesilahden rakennustarkastaja kunnianloukkauksen uhriksi.

Kohutalo sijaitsee Vesilahdella lähellä Lempäälän rajaa.­

16.1.2020 16:20

Viimekeväinen kohu vaaleanpunaisesta talosta on poikinut rikosilmoituksen. Asiasta kertoo Kuntalehti.

Poliisi tutkii, täyttävätkö Vesilahden rakennustarkastajana tuolloin toimineen rakennustarkastajan saamat viestit uhkailun tai kunnianloukkauksen tunnusmerkistön. Rakennuskaavaa päätöksissään noudattanut virkamies sai pinkin talon puolustajilta kohun keskellä runsaasti törkyviestejä.

Viestejä tuli Kuntalehden mukaan kuukaudessa satoja.

– Niitä tuli sähköpostilla ja tekstiviestillä sekä kunnan palautekanavan kautta. Sain postikortteja, kirjeitä ja puheluita, nykyisin Sastamalassa rakennustarkastajana toimiva nainen kertoo Kuntalehden uusimmassa numerossa.

Tilanne äityi lehden mukaan niin pahaksi, että teknisen viraston ovi oli laitettava lukkoon työntekijöiden kokeman pelon vuoksi.

Kiistassa oli kyse siitä, että talon omistaja maalasi talonsa värillä, joka ei ollut asemakaava-aluetta koskevan rakennusohjeen mukainen. Kunta vaati omistajaa maalaamaan talo uudelleen ja tehosti lopulta vaatimustaan 5000 euron uhkasakolla.

Tapauksesta nousi kohu. Lopulta kunta hyväksyi talon väriksi vaaleanpunaisen, mutta vaaleamman kuin se, millaiseksi omistaja sen maalasi.

Omistajalla on kesään 2022 saakka aikaa maalata talo uudestaan. Kuntalehden mukaan Vesilahden rakennus- ja ympäristölautakunta aikoo asettaa omistajalle uuden uhkasakon kokouksessaan helmikuun alussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?