Hovi epäilee: Valkeakosken kaksoismurhaajat eivät toimineet täydessä ymmärryksessä - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Hovi epäilee: Valkeakosken kaksoismurhaajat eivät toimineet täydessä ymmärryksessä

Kahden miehen kuolemaan johtanut veriteko tapahtui viime vuoden tammikuussa kerrostaloasunnossa Valkeakoskella.

Kahden miehen kuolemaan johtanut veriteko tapahtui viime vuoden tammikuussa kerrostaloasunnossa Valkeakoskella.

Julkaistu: 16.1. 13:18

Vuosi sitten kaksi miestä murhanneet miehet mielentilatutkimukseen.

Vuosi sitten tammikuussa kaksoismurhaan Valkeakoskella syyllistyneet miehet eivät saaneet lievennystä elinkautiseen tuomioonsa Turun hovioikeudessa. Sen sijaan miehet määrättiin mielentilatutkimukseen.

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi kesäkuussa Petri Tapani Alpin, 34, ja Tino Dimitri Paunasalon, 30, syyllistyneen yhteistuumin kahteen murhaan kerrostaloasunnossa 18. tammikuuta. Teoissa käytettiin lyömäaseina puukkoa ja metalliputkea.

Murhien jälkeen Alppi ja Paunasalo sytyttivät asunnossa tulipalon todistusaineistoa tuhotakseen. Paikalle tulleet palomiehet löysivät ruumiit asunnosta.

Alppi ja Paunasalo pakenivat tekopaikalta 38-vuotiaan uhrin henkilöautolla, jonka he polttivat seuraavana päivänä Akaan Toijalassa.

Murhat tapahtuivat toisen uhrin asunnossa. Uhrit olivat 29- ja 38-vuotiaita miehiä. Teon taustalla oli autokauppaan liittynyt velka. Tekijät olivat murhat tehdessään erittäin vahvassa päihtymistilassa. Sekä uhreilla että tekijöillä oli huumetaustaa.

Alppi ja Paunasalo valittivat käräjätuomiostaan Turun hovioikeuteen. Alpin mukaan hän syyllistyi murhien sijasta tappoihin. Paunasalo katsoi puolestaan syyllistyneensä vain yhteen tappoon. Toinen murha oli hänen mielestään hätävarjeluna tehty törkeä pahoinpitely.

Hovioikeus hylkäsi valitukset. Ratkaisun mukaan Alppi ja Paunasalo olivat menetelleet syytteessä kuvatuilla tavoilla.

Alppi ja Paunasalo pyysivät myös mielentilatutkimukseen pääsyä. Hovioikeus pitää perusteltuna selvittää, mikä oli vastaajien mielentila rikosten tekoaikaan.

– Hovioikeudella on aihetta epäillä, etteivät Alppi ja Paunasalo toimineet teot tehdessään täydessä ymmärryksessä, ratkaisussa todetaan.

Asian käsittely jatkuu mielentilatutkimusten tulosten valmistuttua.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta