Steariinikattila syttyi liedellä Tampereella, asukkaat pakenivat asunnosta – palomestari: ”En pysty sanomaan, mitä siellä oli tehty” - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Steariinikattila syttyi liedellä Tampereella, asukkaat pakenivat asunnosta – palomestari: ”En pysty sanomaan, mitä siellä oli tehty”

Julkaistu: 6.12.2019 18:24

Kuudennen kerroksen asunto syttyi palamaan Tampereen Hervannassa.

Tampereella steariinikattila syttyi perjantaina palamaan kerrostaloasunnon keittiön liedellä. Asukas kantoi kattilan palavana parvekkeelle, mutta se ei tilannetta pelastanut. Kattila jatkoi roihuamista.

Päivystävällä palomestarilla Matti Saarisella ei ole täysin tarkkaa kuvaa tapahtumien kulusta. Pelastuslaitos sai hälytyksen Hervannan kaupunginosassa olevaan kerrostaloon kello 16.

– En pysty sanomaan, mitä siellä oli tehty. Kun tulimme paikalle, asukkaat olivat sen verran järkyttyneitä, että heidät vietiin pois. Meillä oli myös kieliongelmia. En tiedä, oliko asunnossa tehty kynttilöitä vai mitä.

Asunnossa oli kaksi henkilöä palon syttymishetkellä. Saarinen kertoo, että he laittoivat oven kiinni, kun poistuivat asunnosta porraskäytävään.

– Heistä ei ollut apua, kun yritimme asuntoon sisälle. Sitten sahattiin ovilevy poikki ja murtauduttiin.

Asunto oli kerrostalon kuudennessa kerroksessa.

Palo vaurioitti keittiötä ja parveketta. Asuntoon tuli savu- ja nokivaurioita.

Talon muita asuntoja ei tarvinnut tyhjentää. Asukkaita piti rauhoittaa.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta