Kylmäävä heippa­lappu sai tamperelais­opiskelijat soittelemaan asunto­säätiölle – ”Kätkit kameran saunatiloihin” - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Kylmäävä heippa­lappu sai tamperelais­opiskelijat soittelemaan asunto­säätiölle – ”Kätkit kameran saunatiloihin”

Julkaistu: 21.11. 15:33

Heippalapun mukaan joku olisi kätkenyt kameran saunatiloihin. Toasin toimitusjohtaja <a href="/henkilo/Kirsi+Koski" class="person">Kirsi Koski</a> kertoo Ilta-Sanomille, että toistaiseksi kyse on epäilystä.

Tampereen opiskelija-asuntosäätiön eli Toasin opiskelijatalossa pelätään, että rakennuksen saunatiloissa olisi ollut kätkettynä kamera, jolla on mahdollisesti kuvattu saunojia. Epäillyn väitetään tallentuneen videolle, kun hän on asentanut kameraa paikoilleen.

Toasin toimitusjohtaja Kirsi Koski kertoo Ilta-Sanomille, että toistaiseksi kyse on epäilystä. Heillä ei ole kameraa hallussaan eivätkä he ole nähneet väitettyjä videoita.

Asia on kuitenkin sen verran vakava, että Toas on tehnyt asiasta tutkintapyynnön poliisille. Rikoslain mukaan salakatselusta ja -kuvaamisesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

– On puhuttava vielä epäilystä. Ei ole kahta sanaa, etteikö tästä pitäisi tehdä poliisiasiaa. Olemme kehottaneet asukkaita ottamaan yhteyttä poliisiin mikäli he tietävät tästä jotain, Koski sanoo.

Opiskelijat ovat ottaneet yhteyttä myös Toasiin. Koski kertoo, että yhteydenotot ovat olleet sävyltään huolestuneita.

Asiasta kertoi ensin Aamulehti. Lehden mukaan Markuksentorin opiskelijatalon ilmoitustaululle ilmestyi lappu, jossa kerrottiin, että saunatiloihin olisi kätketty kamera.

”Hei sinä, joka ovelasti kätkit kameran saunatiloihin”, koneella kirjoitettu viesti Aamulehden alkaa. Viestissä todetaan, että kamerasta löytyy videomateriaalia. Viestin mukaan myös kuvaaja on tallentunut videolle.

Vastaavaa ei ole aikaisemmin tapahtunut Tampereella.

– Ei ainakaan meidän kohteissa. Voisi sanoa, että onneksi, Toasin Koski sanoo.

Kyseisen opiskelija-asuntolan asukastoimikunnan puheenjohtaja Miikka Höyhtyä kertoo, että hänkään ei tiedä tapauksesta juuri lehtitietoja enempää.

– Valitettavan kuuloinen tapaus tämä on, mutta toistaiseksi vähän huhun asteella.

Höyhtyä kertoo, että asuntolan kaksi saunaa ovat jatkuvasti kovassa käytössä. Isomman saunan lauteille mahtuu hänen mukaansa noin kymmenen ihmistä, pienemmän ehkä kuusi.

– Olemme yrittäneet saada lisääkin saunavuoroja, kun nykyiset ovat melkein päivittäin varattuna.