Telanne ei ymmärrä Anttikosken puheita lapsen iän kysymisestä: ”Aivan pöyristyttävä väite!” - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Telanne ei ymmärrä Anttikosken puheita lapsen iän kysymisestä: ”Aivan pöyristyttävä väite!”

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne on kummissaan häntä kohtaan nostetusta syytteestä.

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne on kummissaan häntä kohtaan nostetusta syytteestä.

Julkaistu: 21.11. 15:13

Telanteen mukaan Anttikoski ei joko ollut valmistautunut työhaastatteluun tai ei vain pystynyt parempaan: ”Erittäin huono esitys”.

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne on kummissaan häntä kohtaan nostetusta syytteestä. Sisä-Suomen kihlakunnansyyttäjä vaatii Telanteelle sakkoja työsyrjinnästä Aamulehden päätoimittajavalinnan yhteydessä.

Tehtävään ehdolla ollut Päivi Anttikoski katsoi, ettei häntä valittu tehtävään perhesyiden vuoksi. Syyte pohjautuu Anttikosken kertomaan Telanteen puheista työhaastattelun yhteydessä.

Aiemmin Helsingin Sanomien päätoimittajana toiminut Anttikoski oli valmis aloittamaan työt Tampereella, mutta niin, että hänen perheensä jäisi Helsinkiin.

Telanne antoi Anttikosken mukaan ymmärtää, ettei hänen 10-vuotias lapsensa pärjäisi ilman äitiään. Lisäksi Telanne tiedusteli, mitä Anttikosken mies asiasta ”oikeasti ajattelisi”.

Päivi Anttikoski.

Päivi Anttikoski.

Telanteen mukaan mitään tällaista ei haastattelussa puhuttu. Telanteen asianajaja Petteri Uoti kysyi Telanteelta, kysyikö hän Anttikoskelta hänen lapsensa ikää.

– En. Miksi olisin? Hän oli kertonut siitä itse avoimesti julkisuudessa, Telanne vastasi viitaten Anttikosken lähtöhaastatteluun Helsingin Sanomissa.

Telanne teilaa myös puheet siitä, että hän olisi kysynyt lapsen pärjäämisestä.

– Aivan pöyristyttävä väite! En ymmärrä, miten se voisi liittyä tähän asiaan, Telanne sanoi ja muistutti olevansa itsekin kolmen lapsen isä.

Telanne vakuutti myös, ettei missään tapauksessa kysynyt Anttikoskelta tämän miehen suhtautumista asiaan.

Sekä Telanne että myös syytteessä olevan henkilöstöjohtaja Virpi Juvonen katsoivat, että Anttikosken esiintyminen työhaastattelussa oli kaikkea muuta kuin vakuuttava.

Molemmat kummeksuivat vahvasti sitä, miten Anttikoski oli kritisoinut väkevästi entistä työnantajaansa Helsingin Sanomia. Anttikoski löysi vielä enemmän parannettavaa Aamulehdestä.

– Hänen ajatuksensa Aamulehden kehittämiseksi olivat kuitenkin erittäin köykäisiä. Esitys oli erittäin huono, Telanne sanoi.

– Omasta johtamisestaan hän ei löytänyt mitään kehitettävää. Tän tason ihmisen pitäisi aika hyvin oma johtamisensa ja löytää siitä kehittämistä, mihin työnantaja voisi tarttua. Siitä ei saatu tässä haastattelussa mitään ulos.

Aamulehti valitsi päätoimittajan lopulta omasta leiristään. Tehtävään nousi vt. päätoimittajana jo toiminut Jussi Tuulensuu.

Uoti kysyi Telanteelta, mitä merkitystä oli sillä, että Tuulensuu on sukupuoleltaan mies.

– Ei sitten yhtään mitään, Telanne vastasi painokkaasti.

Oikeudenkäynti jatkuu vielä perjantaina.