Telanteen muistiinpanot Anttikoskesta: Ei kehitysideoita, haukkui Hesarin - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Telanteen muistiinpanot Anttikoskesta: Ei kehitysideoita, haukkui Hesarin

Syyttäjä vaatii Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanteelle sakkoa työsyrjinnästä.

Syyttäjä vaatii Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanteelle sakkoa työsyrjinnästä.

Julkaistu: 21.11.2019 11:13

Poliisi ei löytänyt Anttikosken iPhonesta väitettyjä muistiinpanoja kiistanalaisesta työhaastattelusta.

Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen näkemykset Aamulehden päätoimittajaksi pyrkineen Päivi Anttikosken kanssa käydyn työhaastattelun sisällöstä eivät kerro väitetystä työsyrjinnästä. Muistiinpanot ovat Telanteen oikeuteen tuoma kirjallinen todiste.

Muistiinpanojen sisällöstä oikeudessa kertoi Telanteen ja Alma Median henkilöstöjohtaja Virpi Juvosen asianajaja Petteri Uoti. Myös Juvosta syytetään työsyrjinnästä.

Muistiinpanojen mukaan Anttikoski kritisoi työhaastettalussa Aamulehteä, muttei esittänyt asioihin mitään parannusehdotuksia.

Lisäksi Telanne kirjoitti muistiinpanoihinsa kritisoineen myös aiempaa työnantajaansa Helsingin Sanomia. Muistiinpanojen mukaan Anttikosken näkemys oli, ettei Hesarin laatu ole tasaista ja lehden talous ja politiikka ovat näköalattomia. Sen sijaan Hesarin ”digissä on hyvä ote” ja ”ihmisen oman näkökulman tuominen vahva”.

Entisen palkanmaksajan voimakas haukkuminen työhaastattelussa osoitti Telanteen mukaan harkinnan pettämistä ja oli valinnan suhteen ”pitkä miinus”.

Uoti korosti myös sitä, ettei päätoimittajan perheen asuinpaikalla ole Alma Medialle mitään merkitystä.

Anttikoski on kertonut kirjoittaneensa omat muistiinpanonsa tuoreeltaan haastattelun jälkeen autossaan. Hän on tarkentanut kirjoittaneensa muistiinpanot iPhone-puhelimeensa.

Poliisi tutki Anttikosken puhelimen, muttei löytänyt kyseistä muistiinpanoa.

Tuoreimmat osastosta