Anttikoski vaatii 4000 euroa työsyrjinnästä – menetti Aamulehden päätoimittajan pestin 10-vuotiaan lapsen vuoksi - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Anttikoski vaatii 4000 euroa työsyrjinnästä – menetti Aamulehden päätoimittajan pestin 10-vuotiaan lapsen vuoksi

Syyttäjä vaatii Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanteelle sakkoa työsyrjinnästä.

Syyttäjä vaatii Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanteelle sakkoa työsyrjinnästä.

Julkaistu: 21.11. 10:28

Syyttäjä vaatii Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanteelle sakkoja.

Pirkanmaan käräjäoikeus on aloittanut Alma Median toimitusjohtajaa Kai Telannetta ja henkilöstöjohtajaa Virpi Juvosta vastaan nostettujen syytteiden käsittelyn. Syyttäjän mukaan Telanne ja Juvonen ovat syyllistyneet työsyrjintään.

Asianomistajana oikeudenkäynnissä on valtioneuvoston viestintäjohtajana nykyisin työskentelevä Päivi Anttikoski, joka haki Alma Mediaan kuuluvan tamperelaisen Aamulehden päätoimittajan paikkaa loppuvuodesta 2017.

Anttikoski katsoo joutuneensa työnhaussa epäedulliseen asemaan sukupuolensa vuoksi rekrytointiprosessiin liittyneessä työhaastattelussa, jossa Alma Median edustajina olivat Telanne ja Juvonen.

Helsinkiläinen Anttikoski piti itseään jo valittuna tehtävään. Tilanne kuitenkin muuttui, kun Anttikoski kävi tapaamassa Alma Median toimitusjohtajaa.

Telanteen kysyessä Anttikoski kertoi aikovansa asua viikot Tampereella, jolloin Telanne kysyi hänen perheestään.

Kyse on tyypillisestä sana sanaa vastaan -tilanteesta. Oikeudessa on tarkoitus selvittää, mitä Telanne sanoi Anttikoskelle kuultuaan, että tämän puoliso olisi viikot Helsingissä pariskunnan kymmenvuotiaan lapsen kanssa.

Anttikosken mukaan Telanne sanoi, ettei kymmenvuotias pärjää ilman äitiään.

Telanne kiistää Anttikosken väitteen. Lopputulos oli kuitenkin se, että kolme päivää haastattelun jälkeen Anttikoskelle ilmoitettiin, ettei häntä tulla valitsemaan päätoimittajaksi.

Sisä-Suomen kihlakunnansyyttäjä vaatii Telanteelle ja Juvoselle sakkorangaistusta. Anttikoski vaatii lisäksi työsyrjinnän aiheuttamasta kärsimyksestä 4 000 euron korvauksia.

Asia päätyi poliisin tutkittavaksi heinäkuussa 2018 Suomen Kuvalehdessä julkaistun jutun vuoksi. Jutussa Anttikoski kertoi haastattelusta.

Syytteen nostaminen ei vaikuttanut Telanteen asemaan Alma Mediassa. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila on kertonut, että asiaa arvioidaan uudelleen oikeuden ratkaisun jälkeen.

Telanne ei halunnut kommentoida asiaa IS:lle ennen oikeudenkäynnin alkua.

– Antaa tuomioistuimen tehdä ratkaisunsa kaikessa rauhassa, Telanteen ja Juvosen asianajaja Petteri Uoti sanoi.

Telanne ei ole ensimmäistä kertaa vastaamassa syytteeseen työsyrjinnästä. Aiemmalla kerralla Telannetta syytettiin Lapin Kansan päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen syrjinnästä.

Korhonen oli valittu tehtäväänsä vuonna 2008. Työsuhde kuitenkin peruttiin, kun Telanne sai kuulla Korhosen puolison olevan nainen.

Asia meni lopulta korkeimpaan oikeuteen, joka katsoi Telanteen syylliseksi. Telanne tuomittiin perhesuhteiden ja sukupuolisen suuntautumisen perusteella tehdystä työsyrjinnästä 40 päiväsakkoon. Maksettavakseen Telanne sai 18 040 euroa.

Lisää aiheesta