Koululaisten hyväksi kerätyt rahat katosivat, tilalle ilmestyi hämäriä kuitteja – vanhempainyhdistyksen puheenjohtajalle syyte kavalluksesta - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Koululaisten hyväksi kerätyt rahat katosivat, tilalle ilmestyi hämäriä kuitteja – vanhempainyhdistyksen puheenjohtajalle syyte kavalluksesta

Julkaistu: 19.11. 13:00

Puolueen luottamushenkilönä Pirkanmaalla toimiva perheenisä väitti hankkineensa yhdistyksen varoilla koululle liikuntavälineitä. Syytteen mukaan mies nettosi tekaistuilla kuiteilla yli 3600 euroa.

Pirkanmaalla toimivan alakoulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana toiminut mies on saanut syytteen väärennyksestä ja kavalluksesta. Hieman alle 50-vuotiaan miehen epäillään tekaisseen kuitteja ja anastaneen niiden avulla yli 3600 euroa yhdistyksen varoja.

Sisä-Suomen kihlakunnansyyttäjä vaatii miehelle ehdollista vankeusrangaistusta.

Syytteen mukaan mies syyllistyi rikoksiin elokuun 2017 ja toukokuun 2018 välisenä aikana. Epäilyt miehen toimintaa kohtaan nousivat, kun yhdistyksen rahastonhoitaja huomasi epäselvyyksiä tilinkäytössä.

Kirjanpidossa oli kuitteja, joiden mukaan puheenjohtaja olisi hankkinut koululle erilaisia liikuntavälineitä. Koulusta kuitenkin ilmoitettiin, ettei kuittien mukaisia välineitä ole näkynyt.

Seuraavaksi asiaa selvitettiin yrityksistä, joista puheenjohtaja oli kuittien mukaan hankinnat tehnyt. Yrityksistä kerrottiin, etteivät kuitit ole niiden kirjoittamia. Lopulta kävi ilmi, että mies oli siirtänyt rahat omalle tililleen.

Kun asia nousi esille, puheenjohtaja myönsi tehneensä virheitä ja palautti rahaa yhdistyksen tilille. Yhdistyksen mukaan palautettu summa ei kuitenkaan täsmännyt nostojen kanssa.

Yhdistys katsoi puheenjohtajan luottamuksen menneen, ja hän sai jättää tehtävänsä. Lisäksi yhdistys päätti tehdä miehestä rikosilmoituksen.

Pian yhdistys tarkensi omaa taloushallintoaan. Nyt tilinkäyttöoikeus on vain rahastonhoitajalla.

Syytetty toimii kotikunnassaan puolueen luottamushenkilönä.

Lisää aiheesta