Poliisiammattikorkeakoulun ylikonstaapeli syytteisiin lukuisista seksuaalisista hyväksikäytöistä – uhrit parikymppisiä poliisiopiskelijoita - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Poliisiammattikorkeakoulun ylikonstaapeli syytteisiin lukuisista seksuaalisista hyväksikäytöistä – uhrit parikymppisiä poliisiopiskelijoita

Kuvituskuva
Julkaistu: 18.11. 13:10

Uhreja on seitsemän.

Poliisiammattikorkeakoulun opettajana toiminutta ylikonstaapelia vastaan on nostettu syytteitä seksuaalisista hyväksikäytöistä, seksuaalisesta ahdistelusta ja virkavelvollisuuden rikkomisista.

Tapahtuneet teot ajoittuvat vuosiin 2015-2018, syyttäjä Olli Sulkonen kertoo Ilta-Sanomille.

Uhreja on yhteensä seitsemän. Valtaosa heistä on ollut epäiltyjen rikosten tapahtuma-aikaan hieman yli 20-vuotiaita Poliisiammattikorkeakoulun opiskelijoita. Kaikki uhrit ovat naisia.

Ylikonstaapeli on syyttäjä Sulkosen mukaan pidätettynä virastaan ja ollut sitä koko esitutkinnan keston ajan, noin vuoden verran. Sulkonen korostaa, että epäilty on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Aiemmin on kerrottu, että rikoksista epäilty ylikonstaapeli työskenteli voimankäytön opettajana. Epäasiallisen käytöksen on epäilty tapahtuneen sekä virantoimituksessa että vapaa-aikana.

Syyttäjä Olli Sulkonen kertoo Ilta-Sanomille, että epäillyt rikokset eivät painotu selkeästi jommankumman puolelle.

– Molempiin sijoittuvia tapauksia on enemmän kuin yksi. Kovin suurta eroa ei ole, Sulkonen sanoo.

Sulkonen ei vielä tässä vaiheessa voi avata epäiltyjen rikosten luonnetta tarkemmin, mutta hän kertoo osan teoista olevan hyvin samankaltaisia toistensa kanssa.

Ylikonstaapelin tapaus käsitellään käräjäoikeudessa joulukuun alussa. Käsittelylle on varattu yksi päivä, jonka aikana kuullaan muun muassa kolmea todistajaa.

Toinen epäily: Naisopiskelijat ilmoittaneet miesopiskelijan käytöksestä

Helsingin Sanomat uutisoi viime kuussa, että Poliisiammattikorkeakoulussa on selvitetty myös toista seksuaalisen häirinnän epäilyä. Lehden mukaan naisopiskelijat ovat tehneet ilmoituksia miesopiskelijan käytöksestä.

Ilmoitukset koskevat tätä lukuvuotta. Kyse on suullisesta ja fyysisestä häirinnästä.

Tänään maanantaina Poliisiammattikorkeakoulu kertoi antaneensa opiskelijalle kirjallisen varoituksen.

Häiritsevästä ja ahdistavasta käytöksestä kertoi kuusi naisopiskelijaa. Opiskelijat ovat ilmoittaneet, etteivät tee rikosilmoitusta.

Naisopiskelijat kokivat käyttäytymisen seksuaalissävytteiseksi ja yliflirttailevaksi, mikä ilmeni naisten mukaan tarpeettomana halailuna ja kosketteluna. Ammattikorkeakoulun kirjallinen varoitus tuli sopimattomasta käytöksestä.