Aamulehti: Tamperelaismies mietti 20 vuotta, liittyikö outo näky metsätiellä Raisa Räisäsen katoamiseen – poliisi tarttui havaintoon heti - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Aamulehti: Tamperelaismies mietti 20 vuotta, liittyikö outo näky metsätiellä Raisa Räisäsen katoamiseen – poliisi tarttui havaintoon heti

Poliisi julkaisi lokakuussa uusia valvontakamerakuvia autoista, joiden epäillään liittyvän Raisa Räisäsen katoamiseen.

Julkaistu: 5.11.2019 22:02

Raisa Räisäsen katoamisen jälkeisenä aamuna koiriaan ulkoiluttanut mies kiinnostui autoilijan oudosta käytöksestä. Koirat ilmaisivat jotakin haukkumalla Hervantajärven rannassa.

Aamulehti on haastatellut miestä, joka on miettinyt parikymmentä vuotta, liittyivätkö oudot tapahtumat etelähervantalaisessa metsässä Raisa Räisäsen katoamiseen. Mies päätti tarttua puhelimeen, kun hän näki aiemmin julkaisemattomia kuvia autosta, joka saattoi poliisin mukaan liittyä Räisäsen tapaukseen. Poliisi on kuulustellut miestä todistajana.

Sunnuntaina 17. lokakuuta vuonna 1999 tamperelainen Janne Viteli oli ulkoiluttamassa koiriaan etelähervantalaisessa metsässä, kun hän kiinnitti aamuvarhaisella huomiota kummallisesti käyttäytyneeseen autoilijaan. Kukaan ei vielä tiennyt, että 16-vuotias Raisa Räisänen oli kadonnut edellisenä iltana.

Salmenkalliontiellä auto pysähtyi, seisoi hetken paikoillaan ja ohitti Vitelin sitten olosuhteisiin nähden kovalla vauhdilla. Kuljettaja oli vaaleahiuksinen, ”skandinaavisen” näköinen ja riskin oloinen. Hän oli pukeutunut punaiseen kauluspaitaan ja farkkutakkiin. Auton takaosan lasit olivat tummennetut.

Auto jatkoi matkaansa Ruskontien ylitse Hervannan valtaväylälle. Pienellä levennyksellä ennen Salmenkalliontien viimeistä kiinteistöä oli renkaanjäljet. Alle 150 metrin päässä levennyksestä koirat alkoivat haukkumalla ilmaista jotakin rantaviivalla. Viteli ei kuitenkaan nähnyt mitään erikoista, joten hän jatkoi lenkkiä.

Poliisi julkaisi lokakuussa uusia valvontakamerakuvia autoista, joiden epäillään liittyvän Räisäsen katoamiseen. Jo samana päivänä Krp tarkensi, että kyseessä on Buick Electra ja Dodge Aspen -merkkiset autot. Krp:n arvion mukaan Dodge olisi vuosien 1976–78 mallia ja Buick 1979–85 mallia.

Poliisi julkaisi lokakuussa uusia valvontakamerakuvia autoista, joiden epäillään liittyvän Räisäsen katoamiseen.

Poliisi julkaisi lokakuussa uusia valvontakamerakuvia autoista, joiden epäillään liittyvän Räisäsen katoamiseen.

Tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen sanoo Aamulehdessä pitävänsä Vitelin havaintoa uskottavana. Vielä on kuitenkin mahdotonta sanoa, liittyykö se Raisa Räisäsen katoamiseen.

Räisäsen katoamisesta tuli hiljattain kuluneeksi 20 vuotta, jolloin Krp muutti katoamistutkinnan murhatutkinnaksi.