Tamperelainen Anne, 27, hamstrasi alennus­myynnistä 20 kiloa sika-nautaa – ihmettelee kritiikkiä: ”voi olla, että herättää pienenmoista katkeruutta” - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Tamperelainen Anne, 27, hamstrasi alennus­myynnistä 20 kiloa sika-nautaa – ihmettelee kritiikkiä: ”voi olla, että herättää pienenmoista katkeruutta”

Anne Viitasen kolmihenkinen perhe säästi jauheliha­tarjouksessa pitkän pennin. Viitanen vei lihaa myös eläkkeellä olevalle isälleen, jolla on välillä taloudellisesti tiukkaa.

Anne Viitasen perheessä lihat tulevat päivittäiseen käyttöön.­

28.10.2019 12:58

Lauantaiaamuna Tampereen Kalevan Prisman ovien edessä malttamaton joukko odotti kaupan aukeamista. Puskaradion kautta oli levinnyt tieto, että kaupassa oli tarjouksessa jauhelihaa ennennäkemättömän edullisesti – jopa 40 sentillä paketti. Kun ovet aamukymmeneltä aukesivat, Anne Viitasen mies lähti juosten kohti lihatiskiä.

– Minua alkoi hävettää ihan hirveästi, että juostaan jauhelihan takia, mutta hyvin siinä ehti. Kaikki muutkin tähtäsivät jauhelihatiskille, Viitanen, 27, naurahtaa.

Viitasen mukaan Prismassa ihmiset eivät olleet uskoa, että jauhelihaa todella sai niin halvalla, eikä tarjoukseen liittynyt ostorajoituksia. Nuoripari latoi kärryyn yhteensä noin 48 pakettia sika-nautaa. Ostokset mahtuivat yhteen isoon kestokassiin ja 3–4 muovikassiin.

– Jos olisin hoksannut, niin olisin ottanut mukaan enemmänkin kestokasseja. Sitä innostuu niin paljon, kun huomasi, miten halpaa se oli. Mutta ei tuollaisia tarjouksia ikinä ole, joten ei sitä viitsi jättää käyttämättä.

Viitanen antoi 13 pakettia eläkkeellä olevalle isälleen ja vei loput kotiin. Kaiken kaikkiaan lähes 20 kilon lihalasti maksoi alle 20 euroa. Kotona hän siirsi lihat muovipakkauksista pakastepusseihin, jotta ne mahtuisivat paremmin pakastimeen.

– Yritimme käyttää järkeä ja ottaa huomioon sen, että meillä ja isällä on ihan tavalliset pakastimet. Emme liioitelleet. Jotkut vetivät kärryt ihan kukkuralleen, mutta heillä todennäköisesti on arkkupakastin. Kyllähän sinne mahtuu.

Oletko säilönyt paljon lihaa tai muita elintarvikkeita pakkaseen? Onko sinulla arkkupakastin täynnä ruokaa? Onko pakastin täynnä ruokia, joille et tiedä mitä tehdä? Lähetä meille kuva tai kerro asiasta: WhatsApp 040 660 9019 tai uutiset@iltasanomat.fi tai täältä.

”Se on nimenomaan järkevää”

Viitasen taloudessa jauhelihaa syövät hänen lisäkseen mies ja lapsi.

– Miehet aina syö kahden edestä. Mutta meilläkin tehdään joka päivä ruokaa ja eilen tein heti lihapullia.

Lihaa on kuitenkin pakkasessa nyt sellainen määrä, että se ei ihan heti lopu kesken. Viitanen on alkanut pohtia, että hänen täytyy alkaa etsiä uusia reseptejä, jottei jauheliha ala tulla korvista ulos.

Hoitoalalla työskentelevä Viitanen on seurannut Tampereen lihahurmiosta Ilta-Sanomissa virinnyttä keskustelua. Häntä hämmästyttää monien keskustelijoiden negatiiviset kommentit.

– On kysytty, että mikä järki tuossa on. Se on nimenomaan järkevää ostaa pahan päivän varalle pakkaseen. Moni ostaa kaappiin monta pakettia makaronia, ja sitä ei pidetä kummallisena. Mutta nyt kun oli tällainen tarjous, sitä ihmetellään. Voi olla, että se herättää pienenmoista katkeruutta, jos sinne ei ehtinyt. Jos olisin kuullut vasta tänään tästä, minua olisi harmittanut, etten itse päässyt sinne.

Viitanen kertoo jauhelihapakettien ilahduttaneen etenkin hänen eläkkeellä olevaa isäänsä, jolla on välillä taloudellisesti tiukempaa.

– Kyllä tuosta moni ihminen hyötyi. Jos ei ole paljon rahaa, niin sai ostettua halvalla lihaa jemmaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?