Nyt meni hermo Kangasalla: joku asensi kyltin, joka tiivistää peri­suomalaisella tavalla koko maan­tien surkean kunnon

Julkaistu:

Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen ymmärtää ihmisten huolen, vaikka pitääkin luvattoman lisäkilven asentamista vääränä tapana arvostella.
Suinulan Korvenperäntien liikennemerkin lisäkilpi on herättänyt kovasti keskustelua Kangasalla, Pirkanmaalla. Lisäkilpi on selvästi luvatta asennettu.

Itse liikennemerkki varoittaa siitä, että tiellä on kuoppia. Sen alla on kaksi lisäkilpeä. Toisessa lukee Päällystevaurio ja alempana on toinen kovasti seudulla keskustelua aiheuttanut lisäkilpi, jossa lukee Koko perkeleen tie.

– Tämän alemman kilven laittaminen ei ole asiallinen tapa toimia. Se kertoo kumminkin tärkeästä perusongelmasta eli perustienpidon rahoitusongelmasta, Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen kertoo Ilta-Sanomille.

Tiellä kulkee raskasta liikennettä

Hän arvelee, että lisäkilven laittaminen kertoo turhautumisesta.

– Huoli on varmaankin ihan aito. Vaikka tien nimi on Korvenperäntie, se on hyvin vilkkaasti liikennöity. Tiellä kulkee raskasta liikennettä, sillä lähellä olevien valtateiden liikenne vaikuttaa tällä seudulla, Auvinen kertoo.

Auvisen mukaan tiellä on kuoppia.

– Kun sääolot ovat sellaiset, että lämpötilat sahaavat plussan molemmin puolin, kuopat vain suurenevat reunoiltaan. Tämä on huolestuttavaa, sillä tiellä ei ole kevyen liikenteen väylää, vaikka kyseessä on koulutie, hän kertoo.


Auvisen mukaan Korvenperäntien kunnossa pito kuuluu Ely-keskukselle. Hän ei silti väitä vastuutaan, vaan toivoo parempaa rahoitusta Suomen tiestölle.

– Kritiikkiä ei pitäisi kertoa siten, että joku asentaa luvattoman lisäkilven. Tästä huolimatta viesti on kuultu. Teemme yhteistyötä Ely-keskuksen kanssa, jotta alempikin tieverkko olisi pian paremmassa kunnossa Kangasalla kuin nyt, hän kertoo.


Vilkasta keskustelua Twitterissä

Twitterissä asiaa ovat kommentoineet monet seudulla asuvat.
Esimerkiksi Marianne Liimatainen kertoo asiasta Twitter-tilillään. Hänen mukaansa kolmen kilometrin kuoppaisen alueen molemmissa päissä olevissa liikennemerkeissä on samanlainen ylimääräin liikennemerkki.

Aiheesta kertoivat aiemmin Kangasalan Sanomat ja Aamulehti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt