United Brotherhood -pomo törmäsi kerrostalon seinään Tampereella – kyydissä liki 70 000 euron lasti amfetamiinia - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

United Brotherhood -pomo törmäsi kerrostalon seinään Tampereella – kyydissä liki 70 000 euron lasti amfetamiinia

Rikoksessa käytetystä ilmastointiteipistä löytyi Antti Jumiskon sormenjälkiä, mutta syyte ryöstöstä ja vapaudenriistosta kaatui silti.

Rikoksessa käytetystä ilmastointiteipistä löytyi Antti Jumiskon sormenjälkiä, mutta syyte ryöstöstä ja vapaudenriistosta kaatui silti.

Julkaistu: 3.10.2019 16:18

Tuomioksi viisi vuotta ja neljä kuukautta vankeutta. Syytteet ryöstöstä ja avopuolison törkeästä pahoinpitelystä hylättiin.

United Brotherhoodin Tampereen johtajana tunnettu Antti Albert Jumisko, 36, on tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa neljän vuoden ja viiden kuukauden vankeusrangaistukseen. Jumiskon syyksi luettiin seitsemän rikosta, joista vakavin oli törkeä huumausainerikos.

Osa syytteistä hylättiin. Jumisko todettiin syyttömäksi muun muassa ryöstöön, vapaudenriistoon ja törkeään pahoinpitelyyn.

Törkeään huumausainerikokseen Jumisko syyllistyi Tampereella tämän vuoden heinäkuussa. Jumiskon henkilöautosta löytyi tällöin Tommy Hilfiger -olkalaukku, jossa oli lähes puoli kiloa amfetamiinia.

Lähes kaikki amfetamiini oli erittäin vahvaa eli pitoisuudeltaan 64-prosenttista. Normaaliin 18:n tai 25:n prosentin käyttövahvuuteen jatkettuna amfetamiinista olisi voinut saada katukaupassa syyttäjän arvion mukaan mahdollisesti jopa 67 000 euroa.

Jumisko jäi kiinni törmättyään kolmelitraisella diesel-Bemarilla kerrostalon seinään Tampereen Tesomalla. Jumiskon veressä oli sekä kokaiinia ja amfetamiinia, kun hän lähti liikkeelle Ristimäenkadulla sijaitsevan kerrostalon C-rapun edestä. Vuosimallin 2010 BMW:n tie päättyi saman tien A-rapun seinään.

Autosta löytyi amfetamiinin lisäksi Lignose-pistooli patruunoineen. Jumiskon kotiin tehdyssä etsinnässä löytyi lisäksi Colt-pistooli, patruunoita ja 25 Subutex-tablettia.

Ylöjärvellä huhtikuussa 2018 tapahtuneen ryöstön ja vapaudenriiston osalta syyte sen sijaan kaatui. Kaksi miestä pahoinpiteli uhrin, 32-vuotiaan miehen. Uhrin mukaan miehet veivät samalla hänen puhelimensa, tablettinsa ja 300 euroa rahaa. Lisäksi miehet vaativat miestä maksamaan 5 000 euroa.

Tekijät sitoivat miehen kädet ilmastointiteipillä, mutta mies pääsi pakenemaan, kun häntä oltiin viemässä asunnosta autoon. Asunto oli Jumiskon, mutta tapahtuma-aikaan siellä asui toinen henkilö.

Uhri tunnisti Jumiskon oikeudessa, ja teipistä löytyi Jumiskon sormenjälkiä. Syyte kuitenkin kaatui, koska tutkinnassa ei oltu järjestetty tunnistamista, jossa olisi ollut muitakin henkilöitä. Lisäksi oli mahdollista, että Jumiskon sormenjälki oli teipissä, koska kyseessä oli hänen asuntonsa.

Jumiskoa syytettiin myös marraskuussa 2018 Ylöjärvellä tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä, jonka uhri oli hänen avopuolisonsa. Rikos tapahtui pariskunnan omakotitalossa. Tekijöitä oli syytteen mukaan tälläkin kertaa kaksi.

26-vuotiasta naista oli potkittu ja lyöty muun muassa puisella heinäseipäällä. Uhria oli myös viillelty kaulaan ja hänen hiuksiaan oli leikattu hiustenleikkuukoneella. Naisella todettiin useita nirhaumia, mustelmia, haavoja ja muun muassa kallonulkoinen verenpurkauma.

Syytteen mukaan teko oli pitkäkestoisuudessaan erityisen raaka ja julma. Jumiskon avopuoliso oli muun muassa riisuttu alasti teon aikana. Nainen pakeni alasti naapuriin hakemaan apua.

Tekijää nainen ei kuitenkaan missään vaiheessa kertonut. Oikeudessakaan nainen ei halunnut tulla kuulluksi.

Naapuri soitti hätäkeskukseen. Naapuria pyydettiin kysymään naiselta, kuka häntä oli pahoinpidellyt.

– Ei saa kertoa, jos sen kertoo, niin hän tappaa perheeni, nainen vastasi naapurille.

Poliisin tullessa Jumisko ei ollut kotonaan vaan lähellä sijaitsevalla United Brotherhoodin kerhotilalla kahden muun miehen kanssa.

Esitutkinnassa Jumisko myönsi riidelleensä avopuolisonsa kanssa ja tönäisseensä häntä, mutta kiisti pahoinpitelyn. Jumisko kertoi menettäneensä hermonsa ja hajoittaneensa paikkoja heinäseipäällä. Jumiskon mukaan avopuoliso ajoi hiuksensa itse.

Myöhemmin Jumisko peruutti puheensa ja kiisti kaiken. Koska mitään konkreettista näyttöä Jumiskon syyllisyydestä ei ollut, oikeus hylkäsi syytteen.

Tarkennus 4.10. klo 11.39: Nainen ei soittanut hätäkeskukseen itse. Tappouhkauksesta nainen kertoi hätäpuhelun aikana naapurille.

Lisää aiheesta