Ajokortin puute ei estänyt nuorehkojen naisten autoilua Mouhijärvellä – tuttu kaksikko poliisin haaviin sunnuntaina

Julkaistu:

Liekö syksyinen ja sateinen sunnuntai osasyynä, kun 23- ja 29-vuotiaat tarttuivat auton rattiin Mouhijärvellä? Kaksikko on jäänyt kiinni yhteensä 41 kertaa vuoden aikana.
Ilman ajo-oikeutta autoilevat nuorehkot naiset työllistivät poliisia Sastamalan Mouhijärvellä sunnuntaina. Partio pysäytti 3000 asukkaan taajamassa kaksi naista, joille kortitta ajamisesta on tullut tapa.

Kello 15.40:n aikaan Rinnetiellä jäi kiinni henkilöautoa kuljettanut 23-vuotias nainen. Hän osoittautui ajo-oikeudettomaksi. Kiinnijääminen oli 13. kerta vuoden sisään. Tutkittavaksi tuli myös liikennerikkomus, koska henkilöauton kyydissä oli ylimääräisiä matkustajia.

Kuuden aikaan illalla Mouhijärvellä tavattiin toinenkin ajo-oikeudeton kuljettaja. Henkilöauton ratissa Pesurinkadulla oli 29-vuotias nainen. Hänelle kiinnijääminen oli 28. kerta vuoden sisään.

Lisäksi Yhdystiellä Nokialla pysäytettiin klo 18.13 liikennetarkastusta varten henkilöauto, jota ajoi ajo-oikeudeton 27-vuotias mies. Hänelle kiinnijääminen oli kymmenes vuoden sisään. Tutkittavaksi tuli myös rattijuopumus, sillä tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0,26 milligrammaa litrassa eli 0,59 promillea. Mies kuljetettiin kiinniotettuna poliisiasemalle voimassaolevan etsintäkuulutuksen takia.

Rajummat lukemat puhalsi Akaassa Hämeentien ja Rautatienkadun risteyksessä törmäillyt 28-vuotias nainen. Puolen yön jälkeen tapahtuneessa peräänajokolarissa takaa törmännyt nainen ei jäänyt paikalle selvittämään asiaa vaan jatkoi matkaansa, kunnes parin kilometrin päässä menetti autonsa hallinnan vasemmalle kaartuvassa mutkassa ja ajautui ojaan. Törmäilijä puhalsi alkometriin 2,30 promillen tuloksen.

28-vuotiasta naista epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta. Hänet tuotiin kiinniotettuna poliisiasemalle.

Ylöjärven yöstäkin löytyi epäilty rattijuoppo. Asemantiellä pysäytettiin klo 00.09 henkilöauto, jota ajoi 24-vuotias mies yksi matkustaja kyydissään. Kuljettaja puhalsi alkometriin alle rangaistavuuden rajan jääneen tuloksen, mutta sekavasti ja uneliaasti käyttäytyneen miehen epäillään olleen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Hänen hallustaan löytyi pieni määrä epäiltyä huumausainetta. Mies kuljetettiin verikokeisiin rattijuopumus- ja huumausaineen käyttörikosepäilyn takia. Matkustajaa epäillään niinikään huumausaineen käyttörikoksesta.

Juttua on muokattu kello 11.20: Lisätty autoilua-sana otsikkoon.