Sydänoireet keskeyttivät pariskunnan nälkälakon Tampereella – ”Todistimme sen, minkä kaikki tietävät”

Julkaistu:

Vakuutusyhtiö Turvan tekemää työkyvyttömyyspäätöstä vastaan taistelevat Hautakorvet jaksoivat pelkällä nesteellä kahdeksan päivää.
– Todistimme teollamme sen, minkä kaikki tietävät, mutta eivät voi todistaa. Vakuutusyhtiö Turva sekä Pohjola eivät välitä ihmisen hengestä, julistivat ikaalislaiset Marketta ja Jari Hautakorpi keskiviikkona.

Takana oli kahdeksan päivää kestänyt nälkälakko. Turvan pääkonttorin edustalla Tampereella järjestetyn mielenilmauksen takana oli Marketta Hautakorpea koskeva epäävä työkyvyttömyyspäätös.

Lue lisää: Pariskunta aloitti näyttävän nälkälakon Tampereella – syynä lähes 25 vuotta kestänyt kiista vakuutusyhtiön kanssa

Nälkälakko päättyi terveydellisistä syistä. Kivut lisääntyivät päivä päivältä.

– Meillä alkoi olemaan seitsemännen päivän aamuna sydänoireita. Voimat olivat aika lopussa muutenkin, Jari Hautakorpi kertoo.

– Marketalla oireet olivat pahemmat kuin minulla. Marketan "vessareissut” läheiseen metsään kävivät aina vaan raskaammiksi. Vähentyneiden voimien takia kyykystäkin oli jo vaikea nousta ylös. Metsikköön vievän mäen ylitys oli viimeisinä päivinä Marketalla haastavaa.

Vaikka nälkälakko ei tuonut ainakaan suoraa ratkaisua tilanteeseen, on pariskunta on tyytyväinen tapahtuneeseen. Tempauksellaan Hautakorvet kokevat tuoneensa näkyvyyttä myös muille vakuutusyhtiöiden kanssa taisteleville.

– Saimme antaa esimerkkiä ja keinoja miten ja millä tavoin olemme jaksaneet. Varta vasten luoksemme tuli ihmisiä Sahalahdelta, Nokialta, Vesilahdelta, Espoosta ynnä muualta. Jopa päivittäin ohitsemme menneet ohikulkijat kertoivat meille arkaluonteisia asioita.

– Yliopiston opiskelijat ovat hyvin valveutuneita, ovat aina olleet. He olivat yllättävän kiinnostuneita ja puhuimmekin useasti pitkiäkin aikoja. Ohiajavat autoilijat kannustivat ja antoivat siten tukensa meille ja asiallemme.

Hautakorvet kertovat miettineensä heti nälkälakon alusta alkaen ihmisten avoimuutta.

– Olimme paikalla avioparina, olimme repineet itsemme auki kaiken kansan nähtäviksi, meitä oli helppo lähestyä, kenenkään ei tarvinnut hävetä me teimme sen heidän puolesta, Jari Hautakorpi miettii.

– Saimme todella voimaa ihmisistä kuunnellessamme heidän murheitaan ja saimme itse kertoa, miten ja millä tavoin me olemme jaksaneet. Kaikki voittivat tämän tempauksemme seurauksena.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt