Dramaattinen tilanne tallentui videolle: Uhkaaja nosti aseen kohti poliisia Tampereella – poliisi joutui ampumaan

Poliisi joutui käyttämään ampuma-asetta tehtävässä Tampereen Kalevassa.

5.9.2019 19:11 | Päivitetty 5.9.2019 20:20

Tampereen Kalevassa on ollut paikalla useita poliisipartioita torstaina alkuillasta. Paikalla oli myös ambulanssi. Näin kertovat silminnäkijät Ilta-Sanomille.

Poliisi tiedottaa saaneensa torstaina klo 17.38 hälytystehtävän Tampereen Kalevan kaupunginosaan, jossa ilmoittajan mukaan häntä oli uhattu aseella kerrostalon pihassa.

Partioiden mennessä paikalle uhkaaja nosti aseen kohti poliisia eikä luopunut siitä. Poliisi joutui käyttämään tilanteessa ampuma-asetta. Uhkaaja loukkaantui vartaloon ja on toimitettu sairaalahoitoon, poliisi kertoo tiedotteessa.

Ylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoo Ilta-Sanomille, että sivullinen henkilö teki ilmoituksen torstaina alkuillasta.

Ilmoituksen mukaan kerrostalon pihalla oli häiriötä ja ihmisellä oli ase kädessä.

Kinnusen mukaan poliisin mentyä paikalle Takojankadulle tilanne oli ohi aika nopeasti. Hän sanoo poliisin ampuneen yhden pysäyttävän laukauksen.

– Poliisi menee paikalle, käskyttää, mies kääntyy, nostaa aseen kohti poliisia, poliisi ampuu. Mies viedään sairaalaan, paikalta otetaan kiinni toinen mies, joka tulee paikalle häiriköimään. Hänet viedään haitanteosta laitokselle, Kinnunen kuvailee.

– Liikenteen ohjauksessa ja alueen eristyksessä on ollut useampi poliisi, mutta siihen itse tilanteeseen ei tarvinnut osallistua kuin yhden partion, hän lisää.

Kinnusen mukaan paikalla oli poliisin saapuessa kahden miehen lisäksi myös kolmas henkilö, naispuolinen todistaja.

Kinnunen ei osaa tässä vaiheessa avata tapahtumien taustoja tai sitä, mitä kerrostalon pihassa tapahtui ennen poliisin saapumista.

– Sitä selvitellään, selvitellään.

Hän ei osaa myöskään sanoa, tuntevatko tilanteessa läsnä olleet henkilöt toisensa.

– Toinen mies on tullut paikalle sen jälkeen, kun pysäyttävä laukaus on ammuttu. Hän ei ole totellut poliisin käskyjä ja poistunut paikalta. Partiot kertoivat, että se oli sellaista haitantekoa, joten poliisi joutui hänet viemään laitokselle.

Poliisia kohti aseella osoittaneen miehen osalta tapausta tutkitaan tässä vaiheessa virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

– Se on rikosnimike tällä hetkellä. En edes tiedä, että onko ase aito. Se selvitetään sitten myöhemmin.

Kinnunen ei ota kantaa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta epäillyn miehen saamien vammojen laatuun tai vakavuuteen. Poliisin aseenkäytön tutkii Lounais-Suomen poliisilaitos syyttäjän toimiessa tutkinnanjohtajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?