Tamperelainen Silmäryhmä iski maailman ykköseksi 3D-tekniikalla – samalle kunnialistalle Eppu Normaalin ja Pikku Kakkosen kanssa

Julkaistu:

Lääketieteelliset innovaatiot toivat Pirkanmaan palkinnon Tampereen yliopistoston kaksikolle Heli Skottman–Anni Mörö.
Pirkanmaan palkinnon saivat tänä vuonna Tampereen yliopiston Silmäryhmän johtaja, professori Heli Skottman ja tutkijatohtori Anni Mörö. Palkinnon perusteena ovat merkittävät lääketieteelliset innovaatiot, muun muassa silmän sarveiskalvon tulostaminen elävistä soluista 3D-biotulostimella ensimmäisenä maailmassa.

Maakuntahallituksen myöntämän palkinnon luovuttivat Pirkan päivän iltavastaanotolla Tampere-talossa sunnuntaina maakuntavaltuuston puheenjohtaja Sofia Vikman, maakuntahallituksen puheenjohtaja Roope Lehto ja maakuntajohtaja Esa Halme.

Pirkanmaan palkinto on taiteilija Markku Salon tekemä Valkohäntä-pronssiveistos ja 7 000 euron rahapalkinto maakuntaneuvos Jussi V. Niemen rahastosta. Aiempia Pirkanmaan palkinnon saajia ovat muun muassa Eppu Normaali, Mauri Kunnas ja Pikku Kakkonen.

Palkinto myönnetään yksityiselle henkilölle, yhteenliittymälle tai yhteisölle Pirkanmaan hyväksi tehdystä merkittävästä työstä, joka on edistänyt maakunnan tunnettuisuutta, identiteettiä tai elinolosuhteiden kehittämistä tai toiminnasta, joka on kohdentunut aivan erityisesti hyödyksi Pirkanmaan maakunnan asukkaille.

Maakuntaeläimemme valkohäntäkauris on vertauskuva nuorelle maakunnallemme, joka hakee paikkaansa, mukautuu muuttuviin olosuhteisiin ja löytää aktiivisella toiminnalla menestystekijät.

Pirkan päivän iltajuhlassa kuultiin myös säveltäjä Paavo Korpijaakon luoma Pirkanmaa-fanfaari Tampere Filharmonian esittämänä. Fanfaari on kunnianosoitus Pirkanmaalle edelläkulkijana, uudistuvana, kasvavana ja osaavana maakuntana.

Juhlapuheen vastaanotolla piti pääministeri Antti Rinne.

Aikaisemmat Pirkanmaan palkinnot:

Vuonna 2018 palkinnon sai Tampere 3 ja neljä kulttuuritoimijaa yhteisesti: Museokeskus Vapriikki, Tampereen Ooppera, Tampereen Teatteri ja Tampereen Työväen Teatteri.

Vuonna 2017 saajia olivat Aulis Aarnio, Pirkanmaan Hoitokoti, Sorin Sirkus ja Suomen 4-H –liitto.

Sitä ennen palkinnon saivat Eppu Normaali, Mauri Kunnas, Gösta Serlachiuksen taidesäätiö, Agco Power Oy, Kiilto Family Oy, TV2:n Pikku kakkonen, Tampereen Pyrintö ry, Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry, Pirkanmaan Osuuskauppa ja Professori Markus Pessa.