Blockfestien jälkeen Tampereella kaksi henkirikoksen yritystä – poliisi etsii Britannian kansalaista epäiltynä

Julkaistu: , Päivitetty:

Sisä-Suomen poliisi on jatkanut Tampereella sunnuntaina aamuyöllä tapahtuneiden kahden henkirikoksen yrityksen tutkintaa.
Tampereen keskustassa tapahtui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä väkivaltainen välikohtaus. Tapaus sattui aamuyöllä kello neljän ja viiden välillä.
Ensimmäinen tapahtui Hatanpään valtatien ja Suvantokadun risteyksen tienoilla noin kello 01.20. Paikalla lyötiin vuonna 2001 syntynyttä miestä kerran teräaseella vatsaan ja aiheutettiin hengenvaaralliset vammat. Epäiltyä etsitään. Hän on 1996 syntynyt pirkanmaalainen mies.

Toinen tapahtui Hatanpään valtatiellä lähellä Hotelli Ilveksen ajoluiskaa noin kello 04.50. Paikalla oli satoja henkilöitä, ja jonkinlaisen tappelun seurauksena yhtä vuonna 1998 syntynyttä miestä ammuttiin käsiaseella vartaloon ja aiheutettiin hengenvaaralliset vammat. Teosta on otettu kiinni yksi henkilö. Toista epäiltyä etsitään. Etsitty epäilty on vuonna 1995 syntynyt Britannian kansalainen. Asiaan liittyy pahoinpitely, ampuma-aserikos ja vaaran aiheuttaminen.

Onko Britannian kansalainen, jota etsitään, festivaalien esiintyjä tai julkisuuden henkilö?

– Ei ole. Tässä on oikeastaan kaikki, mitä tapauksista voidaan tässä vaiheessa kertoa, rikoskomisario Jari Kinnunen kertoo Ilta-Sanomille.

Näin tutkinta on edennyt

Todistajien kuulustelut olivat sunnuntaina vielä kesken, mutta tapauksella on ollut runsaasti silminnäkijöitä Tampereen yössä.

Poliisi oli jo sunnuntaina saanut paljon yhteydenottoja tapauksesta. Hotelli Ilves sijaitsee Tampereen keskustassa Tammerkosken rannalla.