Puolustusvoimat kertoo, mistä oli kyse Yhdysvaltain sotilas­koneen yöllisessä lennossa Pirkkalaan

Julkaistu:

Boeing C17 Globemaster III -sotilaskuljetuskone toimitti Pirkkalaan Puolustusvoimien Yhdysvalloista hankkimaa puolustusmateriaalia.
Pirkkalan yli keskiviikkona aamuyöllä lentänyt lentokone herättää keskustelua alueen asukkaiden Facebook-ryhmässä, kertoo Iltalehti. Lehden mukaan moni kertoi ryhmän kommenttikentässä heränneensä kovaan meteliin keskellä yötä. Osa ehti myös nähdä vilauksen hämmennystä herättäneestä lentokoneesta.

– Sängystä en päässyt ylös, mutta makuuhuoneen ikkunasta näin lentokoneen vilkkuvat perävalot. Hyvä ettei kattoa mennessään vienyt, kirjoitti eräs asukas Iltalehden mukaan.

Kommodori Heikki Lamminen logistiikkalaitoksen esikunnasta kertoo Ilta-Sanomille, että kyseessä on Yhdysvaltain ilmavoimien toteuttama materiaalikuljetus Suomen Puolustusvoimille.

Lammisen mukaan Boeing C17 Globemaster III -sotilaskuljetuskone toimitti Pirkkalaan Puolustusvoimien Yhdysvalloista hankkimaa puolustusmateriaalia. Hän kertoo, että lennot ovat rutiininomaisia ja niitä tehdään vuoden aikana useampia.

– Pirkkalan lentoasema on varsin pieni eikä Puolustusvoimat halua omalla toiminnallaan tarpeettomasti häiritä lentoaseman siviilitoimintaa. Siksi materiaalitoimitukset pyritään tekemään silloin, kun lentoasemalla ei ole muuta toimintaa. Siksi toiminta ajoittuu yölliseen aikaan.

Lamminen kertoo, että Yhdysvaltain kuljetustoiminnan luonteesta johtuen tarkka toteutushetki vahvistetaan vasta vähän ennen kuljetuksen toteuttamista. Tämän takia Puolustusvoimille ei jää aikaa antaa ennakkotiedotetta asiasta alueen asukkaille.


Kone saapui Suomeen maanantain ja tiistain välisenä yönä, jonka jälkeen se purettiin tuotavasta materiaalista ja lastattiin huoltoon menevällä materiaalilla. Paluulennolle kone lähti tiistain ja keskiviikon välisenä yönä noin neljän aikaan. Juuri paluulento herätti Pirkkalan asukkaat.

– Kyseessä on iso rahtikone. Kun se on lastattu, se aiheuttaa meteliä lähtiessään.

Lamminen kertoo, että kyseinen lento on osa materiaaliyhteistyötä, jota Suomi tekee Yhdysvaltojen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt