Syyttäjä: Ex-vaimonsa puukottaneen miehen teko oli teurastus – mustasukkaiseksi kuvailtu mies piilotti keittiön lieden taakse valvontakameran ”ISIS:in takia” - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Syyttäjä: Ex-vaimonsa puukottaneen miehen teko oli teurastus – mustasukkaiseksi kuvailtu mies piilotti keittiön lieden taakse valvontakameran ”ISIS:in takia”

Tampereella alkoi keskiviikkona kaksipäiväiset murhakäräjät.

Murhasta syytetty mies ja tämän asianajaja Minna Pilviö Tampereen käräjäoikeudessa. Tampereella alkoi murhaoikeudenkäynti Takahuhdissa viime marraskuussa tapahtuneesta veriteosta.­

7.8.2019 11:48

Syyttäjä vaatii 50-vuotiaalle ulkomaalaistaustaiselle miehelle murhatuomiota tapauksessa, joka sai alkunsa viime marraskuussa. Tuolloin sekavasti käyttäytynyt mies käveli Tampereella poliisiasemalle ja kertoi puukottaneensa vaimoaan.

Kaksipäiväinen käräjäoikeuskäsittely alkoi keskiviikkona aamulla Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella.

Toinen syytekohta oikeudenkäynnissä on salakuuntelu. Syyttäjän mukaan mies kuunteli salaa entistä vaimoaan keittiölieden taakse piilotetulla valvontakameralla ainakin 174 kertaa.

Puolustusasianajajan mukaan miehen motiivi salakuunteluun ei ollut mustasukkaisuus. Asianajajan mukaan mies on halunnut tietää, kenen kanssa ex-puoliso on ollut tekemisissä. Syyksi mies on ilmoittanut sen, että hän tiesi terroristijärjestö ISIS:in hakevan kontakteja länsimaista ja pelkäsi ex-puolison joutuvan tällaisen vaikuttamisen kohteeksi.

Syyttäjän mukaan mies on puukottanut vaimoaan lyömällä tai viiltämällä 16 kertaa marraskuun 28. päivänä vuonna 2018. Pari oli eronnut jo vuonna 2009, mutta mies oli jatkuvasti ex-vaimonsa asunnolla, vaikka oli hankkinut omankin asunnon.

Murhasyytettä tukee syyttäjän mukaan se, että teko oli erityisen raaka ja julma. Syyttäjän mukaan on myös näyttöä siitä, että mies oli järjestellyt ennen tekoaan raha-asioitaan muun muassa myymällä omaisuuttaan alihintaan Irakissa. Se puoltaisi teon suunnitelmallisuutta.

Syyttäjän mukaan mies oli Irakissa ollessaan kertonut, että tämän vaimo pettää häntä ja että hän aikoo tappaa puolisonsa. Mies oli palannut Irakista Suomeen vain viikkoa ennen tekoiltaa.

Syyttäjän mustasukkaiseksi kuvailema mies oli urkkinut entisen puolisonsa puhelimen salasanat ja käynyt syyttäjän mukaan tämän viestejä läpi sekä ottanut niistä kuvia.

Puolustusasianajaja kertoi oikeudenkäynnissä, että hänen päämiehensä myöntää tapon mutta kiistää murhan. Hän myös kiistää järjestäneensä omaisuusasioita ennen tekoa.

Ex-vaimonsa murhasta syytetty saapui Pirkanmaan käräjäoikeuden käsittelyyn kasvot peitettynä.­

Tapahtuma-aamuna syytetyn ex-vaimo oli vienyt lapsen tai lapsiaan päivähoitoon, kertoo syyttäjä. Tämän jälkeen hän oli lähettänyt eräälle henkilölle viestin, jossa hän kertoi ex-miehensä kuulleen hänen yrittäneen järjestää toiselle miehelle viisumia Suomeen.

Syyttäjän mukaan tämä oli viimeinen tikki mustasukkaisuudesta kärsineelle ex-miehelle. Mies meni asuntoon, jossa hän tiesi ex-vaimonsa olevan yksin ja puukotti ex-puolisoaan 16 kertaa.

Kihlakunnansyyttäjä Mika Mäkinen kertoi oikeudessa, että ei ole nähnyt vastaavaa raakuutta puukotusiskuissa 35 vuoden uransa aikana. Syyttäjä kuvaa tekoa ”teurastukseksi”.

Oikeudenkäynnin alussa kuultiin todistajana poliisia, joka hoiti asiaa, kun mies käveli marraskuussa poliisilaitokselle kertomaan puukottaneensa vaimoaan.

Todistajan mukaan mies käyttäytyi hyvin sekavasti ja hänen taskustaan tippui lääkkeitä lattialle. Näistä lääkkeistä poliisi ei kuitenkaan osannut kertoa sen enempää.

Miehen aivan aluksi vastaanottaneelle henkilölle mies kertoi olevansa huolissaan vaimostaan, koska tämä on itsetuhoinen. Todistajana nyt toimineelle poliisille hän kuitenkin kertoi puukottaneensa vaimoaan.

Mies otettiin heti kiinni törkeästä pahoinpitelystä. Poliisi kysyi osoitetta, ja sinne lähetettiin välittömästi poliisipartio. Mies vietiin riisutettavaksi, jolloin hänen vaatteistaan löytyi jonkin verran verta. Pian paikalle lähetetyltä poliisipartiolta kuultiin, että uhri oli löytynyt asunnosta kuolleena.

Kaksipäiväiset käräjät alkoivat Tampereella keskiviikkona sekaannuksella, kun vastaajan mukaan hän ja hänen tulkkinsa puhuivat eri murretta. Ilmeisesti murteet olivat hyvin lähellä toisiaan, mutta niillä oli eroja joissakin sanoissa.

Asia ratkaistiin lopulta niin, että paikalle tuotiin uusi tulkki.

Mies on aiemmin tuomittu lastensa vapaudenriistosta ja yhden lapsensa pahoinpitelystä vuosina 2008–2010.

Tuomion mukaan mies lukitsi perheensä öiksi asuntoon ja löi yhtä lapsistaan. Mies on tuomittu myös vaimonsa pahoinpitelystä.

Vuonna 2010 naiselle ja lapsille myönnettiin vuoden mittainen lähestymiskielto miestä vastaan. Lähestymiskieltohakemuksen perusteluissa vedottiin miehen kontrolloivaan käytökseen, joka jatkui vielä senkin jälkeen, kun pari muutti erilleen. Pariskunta erosi vuonna 2009. Pariskunnalla on viisi lasta, joista kaksi on jo aikuisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?