Kirkastusjuhlien kupeessa tapahtunut puukotus kirkastumassa poliisille – toinen epäilty vapaaksi, toista esitetään vangittavaksi

Julkaistu:

Pälkäne
Uhri oli alaikäinen mies. Poliisi ei kerro yksityiskohdista, koska todistajia on yhä kuulematta.
Poliisi on edistynyt leirintäalueella Aitoon Kirkastusjuhlien tuntumassa tapahtuneen puukotuksen tutkinnassa. Alle 18-vuotiaan puukotuksesta epäiltiin aluksi kahta miestä, mutta toinen heistä on nyt laskettu vapaalle jalalle.

Toinen miehistä on pidätetty, ja poliisi aikoo esittää häntä vangittavaksi. Tekoa tutkitaan tapon yrityksenä.

Poliisi on kuulustellut todistajana useampaa paikalla ollutta henkilöä. Kertomukset ovat olleet yhdenmukaisia ja ratkaisu on tehty näiden kertomusten perusteella.

Esitutkinta on edelleen kesken ja todistajia kuulematta, joten tapahtumasta ei toistaiseksi kerrota yksityiskohtaisempia tietoja.

Poliisi on saanut tapahtuman johdosta hyvin yhteydenottoja, mutta kaikki havainnot ja tiedot ovat edelleen tervetulleita.

Rikos tapahtui maanantai-iltana. Tutkinnan alussa selvisi, että kaksi täysikäistä päihtynyttä mieshenkilöä oli käyttäytynyt alueella häiritsevästi ja riitaa haastaen. Mitään varsinaista riitaa tai esimerkiksi tönimistä ei tiedon mukaan kuitenkaan edeltänyt tätä tutkittavana olevaa tilannetta.

Tilanne oli yllättäen edennyt siten, että paikalla olleen, alle 18-vuotiaan mieshenkilön kimppuun oli käyty ja häntä oli pahoinpidelty. Pahoinpitelyssä oli käytetty myös teräasetta. Asianomistajaa oli isketty teräaseella keskivartaloon. Teon jälkeen mieskaksikko poistui pikaisesti paikalta. Poliisipartio tavoitti heidät tapahtumapaikan läheisyydestä.

Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnot ja tiedot tapahtumasta. Yhteyttä voi ottaa virka-aikana Kangasalan poliisiaseman tutkinnan numeroon 0295 445 889 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen tutkinta.kangasala@poliisi.fi