Missä ihmeessä Särkänniemen anakonda on? Kadonneen käärmeen veljeen tutustunut Eleanoora, 6, neuvoi eläintenhoitajaa etsinnässä

rac

Julkaistu:

Poikanen voi löytyä heti – tai kuukauden päästä. Karkulaista yritetään houkutella esiin tänään kylvyllä.
Särkänniemen huvipuiston Akvaariossa Tampereella ollaan ihmeissään. Omaan paludaarioonsa vasta hankittu käärmeenpoikanen päätti, ettei halua esiintyä yleisölle ja katosi muutaman päivän esilläolon jälkeen jäljettömiin.

Nyt kaksi päivää karussa ollut käärme on paraguaynanakonda. Kyseinen keltamusta matelija ei ole myrkyllinen, mutta peloissaan se saattaa puolustautua puraisemalla pienillä hampaillaan.

Mittaa poikasella on noin metrin verran ja paksuutta parin sormen verran. Aikuisena kyseinen anakondalaji voi kasvaa kaksi- tai jopa nelimetriseksi.Eläintenhoitaja Kai Mattsson ei usko karkulaisen olevan kaukana. Todennäköisesti anakonda on vain piiloutunut paludaarion pieniin sokkeloihin.

– Yhteys paludaariosta ja hoitotilasta ulos on aika minimaalinen. Paludaarion rakenteissa on pieniä koloja, joita olemme nyt tutkineet kameralla, mutta vielä tuloksetta. Availemme paikkoja nyt varovasti, Mattsson kertoo etsinnästä.

– Käärmeelle on luonnollista tuntea olonsa turvalliseksi. Siksi olemme rakentaneet niille pieniä koloja ja piiloja, mutta tälle yksilölle ne eivät ilmeisesti olleet riittäviä.

Työpaikaltaan kadonnut eläin saattaa pysytellä piilossaan jopa viikkokausia, sillä käärmeet eivät syö päivittäin.

– Veljesten ruokailuväli on viikosta puoleentoista viikkoon. Yritän houkutella anakondaa esiin tänään laittamalla sille lämpimän kylvyn, sillä käärmeet pitävät vedestä.

Anakondaveljeksille etsitään parhaillaan nimiä nimikilpailun avulla.

– Voi olla, että tämä episodi vaikuttaa nimiehdotuksiin, Mattsson naurahtaa.


6-vuotias Eleanoora Harju Ylöjärveltä pääsi tutustumaan etsintäkuulutetun käärmeen veljeen, jonka Mattsson toi hoitotilasta yleisötilaan esille kuvattavaksi. Eleanooraa luikertelija ei kammonnut. Sen sijaan hän pohti, missä kadonnut mahtoi olla ja neuvoi Mattssonia etsinnässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt