Näin presidenttipari viettää kesää Lohjan mökillä – Niinistöllä on Aaro-pojan kanssa yksi harrastus ylitse muiden: ”En tiedä, kumpi menee edellä” - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Näin presidenttipari viettää kesää Lohjan mökillä – Niinistöllä on Aaro-pojan kanssa yksi harrastus ylitse muiden: ”En tiedä, kumpi menee edellä”

Presidentin kiireet estävät täysipainoisen lomailun: ”Tämmöistä tämä on”, harmittelee Sauli Niinistö.

Presidentti Sauli Niinistö vieraili Pälkäneellä, jossa hän tutustui viime syksynä avattuun Kostia-Areenaan.­

28.6.2019 6:05

Presidenttiperhe hankki viime vuoden lopulla oman kesäpaikan Lohjalta. Valitettavasti yhteinen, täysipainoinen lomailu komealla rantapaikalla on jäämässä liian vähiin.

Presidentti Sauli Niinistö myönsi asian maakuntamatkallaan Pirkanmaalla torstaina.

– Tässä kävi nyt niin, että on tullut aika lailla tällaista ennalta-arvaamatonta, Niinistö kertoi muun muassa parin viikon päästä tehtävästä Pariisin-matkasta Pälkäneellä iltapäivällä.

Herra presidentti, oletteko ehtineet olla uudella mökillänne tänä kesänä?

– Hyvin vähän toistaiseksi. Nyt eletään vähän siinä toivossa, jos heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ehtisi. Silloin voisi aloittaa (mökkikesän).

– Siinä tulee sitten vaan seuraavalla viikolla taas Helsinkiin lähtö. Mutta tämmöistä tämä on, Niinistö harmitteli.

Hehtaarin kokoisella mökkitontilla isäntää kyllä tarvittaisiin. Niinistö odottaa innolla sitä, että pääsee tekemään muutakin kuin edustamaan.

– Jouduttiin kaatamaan sieltä muutama isompi puu. Ne olivat oikein kunnon puita. Tommonen ympärysmitta, Niinistö kuvaili runkoja täydellä sylin mitalla.

– Mä toivoin niitä jätettäväksi siihen, kun mä tykkään niitä pilkkoa.

Pääsette kirveen kanssa töihin?

– Joo, mulla on tuon mittainen kirves, Niinistö kuvaili ehkä metrin mittaista työkaluaan käsin.

– Siinä on varmaan jotain kolme, neljä kuutiota (puuta). Aika sitkeitä kavereita muutama, Niinistö virnuili.

Tontin päärakennus on sataneliöinen hirsihuvila. Kokonaisuuteen kuuluu lisäksi muun muassa rantasauna. Niinistöt ovat pistäneet kiinteistöä uuteen uskoon.

– Siellä on pientä remonttia tehty. Nämä turvaihmiset vaativat vähän laitteistoja sinne, Niinistö kuvaili.

Joihinkin kesämenoihin rouva Jenni Haukio lähtee ilman puolisoaan. Yksi sellainen on Niinistön mukaan Pori Jazz.

Kun Niinistö ehtii viettää kesää runsaan vuoden ja neljän kuukauden ikäisen Aaro-poikansa kanssa, yksi harrastus on yli muiden.

– Perässäjuoksu. En tiedä, kumpi menee edellä, Niinistö naureskeli.

Kiinteistön aiempi omistaja vuokrasi mökkiä matkailijoille ennen viime marraskuussa tehtyjä kauppoja. Myynti-ilmoituksessa huvilasta pyydettiin 400 000 euroa.

Aiemmin talo toimi ison lapsiperheen kotina. Tontilla on yhteensä viisi rakennusta, joihin kuuluu vapaa-ajan asuinrakennuksen ja rantasaunan lisäksi kolme erillistä talousrakennusta.

Maakuntamatkallaan Niinistö vieraili ensin Juupajoella sijaitsevalla Hyytiälän metsätilalla, jossa hän tutustui koko maailman mitassa ainutlaatuiseen, monialaiseen tutkimukseen. Niinistö oli erityisen kiinnostunut hiilinieluista.

Iltapäiväksi Niinistö ehti Pälkäneelle, jossa hän tutustui viime syksynä avattuun Kostia-Areenaan. Kahvit ja Brita-leivokset presidentille tarjosi lukiolaistytöt Tyyne Rantanen, Ella Haakana ja Miisa Hiltunen.

Risteily höyrylaiva Satulla jäi väliin konerikon vuoksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?