Poliisi ja palokunta pilasivat professori Rajalan juhannuksen

Julkaistu:

”Voi menetettyjä onnen aikoja!”
Professori Panu Rajalan juhannuksen juhlinta sai karun käänteen, kun paikalle ilmestyvät poliisi ja palokunta. Syynä se, että Rajala poltti kokkoa, vaikka avotulen teko oli kielletty.

Panu Rajala kertoo tapauksesta blogissaan.

– Yli neljäkymmentä vuotta on poltettu kokkoa meidän rannassa hyvällä menestyksellä. Nyt vasta se onnistuttiin väkivalloin sammuttamaan, Panu Rajala kirjoittaa.

– Kokko on koko kevään luomistyöni tulos. Viimein se kohtaa kypsyytensä ja poltetaan poroksi. Ensimmäisen kerran rannallamme vierailivat arvokkaasti sekä poliisi että palokunta.

Palokunta sammutti Rajalan juhannuskokon. Rajala kiittelee palokuntaa siitä, että sammuttajat sentään antoivat Rajalan intialaisen vieraan ja tämän ystävän paistaa makkaransa rauhassa.

– Me muut katselimme hävitystyötä voimattomina.

Rajalan intialainen vieras oli saapunut Suomeen tutkimaan täkäläisiä perinnäistapoja, “ja saikin niistä hyvin kouriintuntuvan kuvan”, kuten Rajala kirjoittaa.

Rajalan juhannusaatto sai karun käänteen ja tipotiessään oli juhannuspäivänkin herkin elämys.

– Ennen vanhaan juhannusaamuni herkin elämys oli vaeltaa paljasjaloin sahtimuki kourassa ihailemaan hyvin sammunutta, vielä lempeästi savuavaa kokonrauniota rantaan. Nyt menetin senkin nautinnon. Vain musta perusteellisesti ruiskutettu palopaikka katsoi syyttävästi silmiini. Voi menetettyjä onnen aikoja! Rajala murehtii blogissaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt