Koulutyttö kuoli hevosen potkuun Ylöjärvellä – ”Onnettomuus tapahtui kotioloissa”

Julkaistu:

Suomen Ratsastajainliiton toimitusjohtajan tietojen mukaan viikonloppuna kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui kotioloissa.
Sisä-Suomen poliisi vahvisti tiistaina, että kouluikäinen tyttö kuoli viikonloppuna hevosen potkuun Ylöjärvellä Pirkanmaalla.

Rikoskomisario Pauli Pitkäkoski ei tarkentanut sitä, minkä ikäinen uhri oli, mutta hänen mukaansa voidaan puhua lapsesta.
Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä kuolemansyyntutkintana, joten Pitkäkoski ei kertonut myöskään siitä, kuinka onnettomuus tarkalleen ottaen oli tapahtunut.

– Päällimmäisin tunne on järkytys. Suru on valtava, ja otamme osaa perheen ja läheisten suruun, sanoi Suomen Ratsastajainliiton toimitusjohtaja Jukka Koivisto Ilta-Sanomille.

Koivisto kertoi tiistaina iltapäivällä liiton saaneen lisää tietoa tilanteesta.

– Alustavien tietojen mukaan onnettomuus tapahtui kotioloissa. Ei oltu siis ratsastuskoulun tai kilpailutoiminnan piirissä, hän kertoo.

Ensimmäisenä asiasta uutisoineen Aamulehden tietojen mukaan hevonen olisi ollut vapaana laitumella. Koiviston tietojen mukaan turma ei tapahtunut ratsastustilanteessa, mutta hän ei pystynyt vahvistamaan Aamulehden tietoja.

– Tuosta en valitettavasti tiedä. Tuollaista tietoa minä en ole saanut.

Ratsastajainliiton saamien tietojen mukaan menehtynyt tyttö oli kuitenkin harrastanut ratsastusta.

– Siinä käsityksessä olen, että ikäänsä nähden hän oli kokenut hevosten käsittelijä, sanoo Koivisto, joka ei kuitenkaan pystynyt myöskään kertomaan tarkemmin tytön iästä.

Koivisto kertoi aiemmin IS:lle, että näin vakavat onnettomuudet hevosten kanssa ovat harvinaisia ja niihin suhtaudutaan liitossa äärimmäisen vakavasti.

– Me seuraamme jokaista vakavaa onnettomuutta. Kuolemaan johtavia onnettomuuksia tapahtuu noin yksi vuodessa. Ne ovat siis äärimmäisen harvinaisia varsinkin siihen nähden, kuinka paljon ratsastusta harrastetaan ympäri Suomea eri muodoissaan.