Päähänpisto Valkeakoskella: ruohonleikkuri alle, baariin lasilliselle ja kotia kohti yli kahden promillen kännissä

Julkaistu:

Yli 60-vuotias mies ajeli kaupungin keskustassa useita kilometrejä ennen kuin jäi kiinni.
Moottorikäyttöisellä kulkuneuvolla ei saa julkisilla teillä humalassa ajella. Ei edes ruohonleikkurilla.

Valkeakoskelainen yli 60-vuotias mies ei joko tiennyt tai välittänyt lakipykälistä lähtiessään maanantaina iltapäivällä baarireissulle. Mies hyppäsi päältä ajettavan ruohonleikkurin satulaan ja päätti huristella keskusta-alueella sijaitsevaan kapakkaan sammuttaakseen janonsa.

Erikoisella kulkupelillä saapunut asiakas herätti ansaittua huomiota ravintolassa. Miehestä tehtiinkin ilmoitus hätäkeskukseen puoli neljän maissa.

Ruohonleikkurikuski ehti juoda lasillisensa ja lähteä ruohonleikkurin kanssa takaisin kohti kotia ennen kuin poliisi ehti paikalle. Partio suoritti kylällä lähietsintää ja tuntomerkkeihin sopiva ruohonleikkuri kuljettajineen pysäytettiin Yrjölänkadulla. Seulonta-alkometriin suoritettu puhalluskoe antoi tulokseksi törkeän rattijuopumuksen lukeman.

Ruohonleikkuri haettiin pois paikalta ja mies kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen Valkeakosken poliisiasemalle. Lopullinen tulos oli 0,91 milligrammaa litrassa eli promilleina 2,07. Juomia oli siis nautittu runsaasti jo ennen ravintolaan saapumista.

Mies määrättiin saman tien väliaikaiseen ajokieltoon. Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.