Tuhansia juhlijoita odotetaan taas Rosendahlin rantaan Tampereelle – viranomaisilta uusi ratkaisu edellisvuosina vaivanneeseen ongelmaan

Julkaistu:

Kyse on kokeilusta.
Tampereella nuorisolla on tapana juhlistaa koulujen päättymistä Rosendahlin rannassa Pyynikillä. Sinne on odotettavissa taas tuhansia juhlijoita huomenna lauantaina.

Rosendahlin ranta ja sitä ympäröivä puistoalue on aiheuttanut pienen ongelman viranomaisille, erityisesti valmiudessa oleville ambulansseille ja paloautoille. Pelastuspäällikkö Matti Isotalo Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoo, että aikaisempina vuosina tuhansien ihmisten täyttämällä puistoalueella on ollut hankaluuksia kulkea isoilla ajoneuvoilla.

Lauantaina tähän ongelmaan koetetaan uutta ratkaisua, nimittäin peräkärryllistä mönkijää. Siinä on mukana ensihoitovälineitä sekä alkusammuttimia.

– Nyt haetaan vähän ketterämpää ajoneuvoa, jolla pääsee laajemmin liikkumaan ja tavoittamaan mahdollisen potilaan entistä aikaisemmin. Tai jos siellä on kertakäyttögrilleistä syttyneitä paloja, Isotalo kertoo.

Mönkijän miehitys on perustason ensihoitaja, hoitotason ensihoitaja ja palomies.

Isotalon mukaan kyse on kokeilusta.

– Katsotaan, onko tällaisesta hyötyä ihmismassassa liikkumisessa, että onko tämä parempi vaihtoehto vai ei.

Mönkijä on tarkoitettu lähinnä varusteiden kuljettamiseen, eikä sillä pysty kuljettamaan potilaita.

Juhlijat kokoontuvat Tampereella Rosendahlin rantaan sekä sitä ympäröivälle puistoalueelle. Koska paikalla on vuosittain tuhansia ihmisiä ja maasto on vaihtelevaa, ketterämmälle kulkuneuvolle on kysyntää.

– Siellä on puistokäytäviä, mutta koska paikalla on tuhansia ihmisiä ja kulkuväyliä on suljettu betoniporsailla, siellä on haastavaa mennä. Siellä on myös jyrkkiä rinteitä ja juhlijoita on myös kallioilla, Isotalo kertoo.

Myös poliisi kertoo olevansa paikalla isosti.

– Näymme siellä niin kuin aikaisempinakin vuosina. Päättäjäisviikonloppu ei tuo muutoksia lainsäädäntöön, muistuttaa komisario Ismo Rajala.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt