Vaaleanpunaiselle talolle toivoa – asukkaan harmia ymmärtävä Vesilahti on valmis käsittelemään asiaa uudestaan

Julkaistu:

”Vesilahdella harmaakin muuttuu pinkiksi”, sanoo kunnanjohtaja Tuomas Hirvonen.
Valtakunnallista kohua herättänyt vaaleanpunaisen talon tapaus saattaa saada onnellisen käänteen. Vesilahden kunnanjohtaja Tuomas Hirvonen ilmoittaa tiedotteessaan, ettei tapaus ole loppuunkäsitelty.

Aiemmin kunta oli määrännyt talonsa vaaleanpunaiseksi maalanneelle naiselle 5 000 euron uhkasakon, jos tämä ei maalaa taloaan uudelleen kaavamääräysten mukaiseksi.

– Kunta ymmärtää asukkaan harmituksen tässä talon värikysymyksessä ja on valmis käsittelemään asiaa kaavatoimikunnassa, sekä harkitsemaan tulevien kaava-alueiden rakennustapaohjeissa väljempää tulkintaa, Hirvonen kirjoittaa tiedotteessaan.

Hirvosen mukaan kunta aikoo selvittää kuntalaiskyselyllä alueen asukkaiden mielipiteitä nykyisestä rakennustapaohjeesta.

– Vesilahden kunta haluaa olla asukkailleen edelleenkin palveleva ja nopea rakennuslupien käsittelijä. Haluamme tarjota asukkaille monimuotoista asumista kauniissa kunnassamme. Vesilahdella harmaakin muuttuu pinkiksi, Hirvonen maalailee.
IS:n juttu vaaleanpunaisen talon asukkaan ajatuksista sai monet arvostelemaan Vesilahden kunnan tiukkoja ukaaseja. Valtaosa lukijoista piti talon uutta väriä kauniina.

– Kauneus ja sopusuhtaisuus ovat tietysti katsojan silmissä. Jokaisen asukkaan on kuitenkin noudatettava maankäyttö- ja rakennuslain ja siitä juontuvan kunnan rakennustapaohjeen säännöksiä, Hirvonen muistuttaa.

– Kunnan on myös kohdeltava hallinnossa asioivia tasapuolisesti, joten emme voi yhden yksittäisen kuntalaisen johdosta ryhtyä toimenpiteisiin, jotka asettaisivat muut alueella asuvat eriarvoiseen asemaan siten, kun muilta alueella asuvilta on vaadittu maalaamaan talonsa rakennustapaohjeiden mukaisesti.

Hirvonen toteaa kunnan joutuneen talon omistajan toimien vuoksi pakkorakoon. Tässä tapauksessa asukas maalasi talonsa julkisivun ennen kuin sai maalaamiseen toimenpideluvan.

– Jos asukkaan kanssa ei pystytä viestimään, niin kunnalle jää vaihtoehdoksi uhkasakon asettaminen.