Yle: Tampereen johto pimitti tietoa rikosepäilyistä – Lauri Lyly ja Kalervo Kummola joutuvat selvittämään tekemisiään

Julkaistu:

Demarivaikuttaja Atanas Aleksovski valittiin pysäköintifirman johtoon kaupungin ohjeiden vastaisesti.
Poliisille on tehty selvityspyyntö Tampereen ylimpien virkamiesten toiminnasta. Ylen mukaan poliisi selvittää, ovatko kaupungin konsernijohtaja Juha Yli-Rajala ja kaupunginlakimies Jouko Aarnio rikkoneet konserniohjetta nimittäessään rikoksesta epäillyn demarivaikuttaja Atanas Aleksovskin pysäköintifirma Finnparkin hallituksen puheenjohtajaksi toukokuussa 2018.

Konserniohjeen mukaan rikoksesta epäiltyä ei saisi valita luottamustehtävään. Poliisin esitutkintapöytäkirjojen ja kaupungin sisäisten raporttien perusteella Tampereen ylin johto tiesi epäilyistä, mutta asiasta ei kerrottu luottamushenkilöille.

Yle kertoo, että kaupungin tarkastustoimikunta pyytää asiasta selvityksen Yli-Rajalan lisäksi pormestari Lauri Lylyltä ja konsernijaoston puheenjohtaja Kalervo Kummolalta. Sekä Lyly että Kummola tiesivät Aleksovskin olleen rikostutkinnan kohteena ennen Finnparkin yhtiökokousta.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Aleksovskin ehdolliseen vankeuteen luottamusaseman väärinkäytöstä. Aleksovskin johtama Kotilinnasäätiö oli myynyt rakentamattoman tontin vuokraoikeuden rakennusyhtiölle ilman kaupungin lupaa. Aleksovski on luopunut tehtävistään niin kaupunginhallituksessa kuin Finnparkissakin. Hän on lisäksi valittanut tuomiostaan hovioikeuteen.