Lastensuojeluyksikössä Mänttä-Vilppulassa syttyi tulipalo – ohjaaja pelasti kaikki lapset - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Lastensuojeluyksikössä Mänttä-Vilppulassa syttyi tulipalo – ohjaaja pelasti kaikki lapset

Julkaistu: 23.5.2019 0:50

Ohjaaja onnistui pelastamaan kaikki lapset ulos - "Evakuointi onnistui häneltä todella hyvin", palomestari kehuu.

Pirkanmaalla Mänttä-Vilppulassa sijaitsevassa lastensuojeluyksikössä syttyi myöhään illalla tulipalo. Pelastuslaitos kertoi ennen puoltayötä saaneensa palon sammumaan. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Sarasteen lastensuojeluyksikköön Sammallammintielle puoli yhdentoista jälkeen illalla. Yksikkö on seitsemänpaikkainen, ja se on suunnattu 10–18-vuotiaille psyykkisesti oireileville lapsille ja nuorille.

– Ohjaaja onnistui pelastamaan kaikki lapset sieltä pois. Se onnistui häneltä todella hyvin se evakuointi, kehui päivystävä palomestari Heikki Havukainen.

Rakennuksessa oli palon syttyessä seitsemän lasta ja yksi ohjaaja.

– Sen verran rakennukseen tuli savuvahinkoja, että tämän yön asukkaat ovat evakossa muualla. He pääsevät toiseen yksikköön siihen lähelle, Havukainen sanoi.

Palo sai alkunsa yksikön yhdestä asuinhuoneesta. Poliisi tutkii syttymissyytä.

Havukaisen mukaan palo saatiin rajattua kyseiseen huoneeseen. Ohjaaja oli saanut huoneen oven kiinni ennen poistumistaan, mikä helpotti sammutustöitä.

Aiemmin kouluna toiminut puurakennus on kaksikerroksinen ja kooltaan noin 450 neliötä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?