Rotat eivät pääse enää kiusaamaan Sorsapuiston kesäkanoja Tampereella – ratkaisu oli yksinkertainen

Julkaistu:

Kaupungin ytimessä sijaitseva lintutarha täyttää 80 vuotta.
Kanalinnut saapuvat taas kesäksi Sorsapuiston lintutarhaan. Puistoon tuodaan keskiviikkona noin kello 11:n tietämissä kuutisenkymmentä lintua. Linturyhmät täydentyvät myöhemmin kesällä kanaemoilla ja tipuilla, Tampereen kaupunki kertoo tiedotteessaan.

80 vuotta täyttävän Sorsapuiston juhlavuonna lintutarhan uutuusrotuja ovat kookas brahma-kana sekä pieni Mille Freur -kana. Tänä kesänä Sorsapuistossa tuodaan esille myös suomalaisia maatiaiskanoja.

Kesäasukkeina on uutuusrotujen lisäksi kotimaisia Hämeen musta -maatiaiskanoja ja maatiasristeytyskanoja, kääpiö-Kochin kanoja, silkkikanoja ja tukkakanoja, fasaaneja, Sussex-Light -kanoja ja orpington-kanoja. Useimmista roduista on valittu yksi tai kaksi kukkoa, joilla on seuranaan kanaparvet.

Lintuhäkkien edustalla on opastetaulut linturoduista. Lisätietoa saa myös netistä sivulta www.tampere.fi/sorsapuistonlintukierros .


Linnut tulevat Sorsapuistoon Hämeenkyröstä Tia Hämäläisen harrastekanalasta. Kaupunki vuokraa linnut kesäksi ja Tampereen Infra huolehtii niiden kesähoidosta. Lintutarhan valokattoja ja verkkoja on uusittu, ja lintujen mökit on nyt nostettu harkkojen päälle, jotta rotat eivät saisi mökkien alle piilo- ja pesäpaikkoja.

Lintujen ruokalistalle kuuluu muun muassa kauraa, rehua, tuoresalaattia sekä heinää. Toiveena lintujen katselijoille on, ettei koiria tuotaisi lintuhäkkien läheisyyteen. Lintuja ei saa myöskään ruokkia omilla eväillä.

Linnut palaavat kotikanalaan syys-lokakuussa. Sorsapuistoon on tuotu erilaisia lintuja jo vuodesta 1939 lähtien eli 80 vuoden ajan.