Särkänniemi yrittää hankkiutua eroon jonoista – laitteisiin voi pian ilmoittautua kännykkä­sovelluksella - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Särkänniemi yrittää hankkiutua eroon jonoista – laitteisiin voi pian ilmoittautua kännykkä­sovelluksella

Vappujuhlijat jonottivat Särkänniemen huvipuiston lipunmyyntipisteelle 1. toukokuuta 2012.

Julkaistu: 13.4.2019 7:33

Huvipuistokulttuurin tunnistettavimpiin piirteisiin kuuluvat erilaiset kieputtimet, hattarat – ja usein tuskastuttavan pitkät jonot.

Särkänniemen huvipuisto valmistelee mobiilisovellusta, jonka on määrä lopettaa turha seisoskelu jonoissa. Suomeksi: kesällä 2020 huvilaitteisiin ei enää tarvitse odottaa pääsyä parijonossa.

– Jonottaminen muuttuu virtuaaliseksi, Särkänniemen kehityspäällikkö Ville Aarresuo tiivistää.

Päästäkseen eroon seisoskelusta asiakkaan on hankittava älypuhelimeensa Särkänniemen valmisteilla oleva sovellus. Ilmoittautuminen laitteisiin tehdään kännykkää näpyttelemällä.

Ratkaisun avulla asiakas voi seisoskelun sijaan viettää aikaansa muulla tavoin, Särkänniemi visioi.

– Digitalisaation ansiosta asiakas voi vaikka istua terassilla tai kuljeskella alueella.

Sovelluksen tarkat yksityiskohdat ovat vielä avoinna, mutta käytännössä asiakas saa kännykkäänsä viestin, kun oma vuoro lähestyy. Sovellus luo datan pohjalta useampaan jonoon ilmoittautuneelle asiakkaalle optimaalisen reitin, miten päivä huvipuistossa etenee.

Sovelluksella on tarkoitus helpottaa myös saapumista alueelle esimerkiksi opastamalla löytämään vapaa pysäköintipaikka reaaliaikaisesti. Helpompaan saavutettavuuteen kuuluu tietysti myös se, että sisäänpääsylipun ja ruuan voi ostaa ennakkoon verkosta.

Särkänniemi kertoo sovelluksessaan lisäksi säätiedot paikan päällä. Tämä palvelu saattaa sateella vähentää tulovirtaa.

Vastaavia sovelluksia on toimitusjohtaja Miikka Seppälän mukaan käytössä muun muassa useammassa huvipuistossa USA:ssa ja muutamissa myös Euroopan puolella.

– Oletan, että kansallisetkin kilpailijamme kehittävät omiaan kovaa vauhtia.

Lopuksi lohdutuksen sana heille, joilta älypuhelinta ei löydy: laitejonoon voi myös tulevaisuudessa ilmoittautua ihan fyysisesti. Laitteet saavat omat näyttönsä, jotka kertovat jonon pituuden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?