Tamperelaispanimo teki jättidiilin – suomalaisolutta aletaan viedä seuraavaksi Japaniin - Tampereen seutu - Ilta-Sanomat

Tamperelaispanimo teki jättidiilin – suomalaisolutta aletaan viedä seuraavaksi Japaniin

Lidl-sopimuksella historiaa tehnyt Pyynikin käsityöläispanimo laati nyt kolmen vuoden vientisopimuksen Japaniin.

Esimerkkituotteita Pyynikin käsityöläispanimon oluista.

29.3.2019 16:35

Tamperelainen Pyynikin käsityöläispanimo solmi viime vuoden lopulla merkittävän vientisopimuksen Lidlin kanssa. Sopimus oli ainutlaatuinen, sillä vastaavia ei kotimaisella panimoalalla ollut ennen tehty.

Lidl tuo tamperelaisoluet 12 Euroopan maan markkinoille toukokuusta alkaen.

Kasvujohteinen panimo on nyt allekirjoittanut uuden merkittävän vientisopimuksen Aasian markkinoille. Kuutta eri panimotuotetta aletaan viemään myös Japaniin.

Panimon hallintojohtaja Rauno Pere näkee uudessa sopimuksessa paljon potentiaalia.

– On mahdollista, että Japanin sopimus olisi Lidlin kanssa tehtyä sopimusta huomattavasti isompi.

– Sopimus tehtiin kolmelle vuodelle, mikä tekee mahdolliseksi sen, että Lidlin vientiin verrattuna Japanin vienti voisi olla jopa viisinkertaista, Pere kertoo Taloussanomille.

Jos menekki on hyvää, saattaa toiminta laajentua Japanin lisäksi myös Kiinaan ja Koreaan, sillä yhteistyöyritys vie tuotteita myös Kiinan ja Korean markkinoille.

Kansainvälisille markkinoille pyritään viemään Suomen markkinoilta tuttuja tuotteita, kuten Pyynikin Mosaic lageria. Tuotevalikoima kuitenkin vaihtelee maittain.

– Me pyrimme viemään niitä tuotteita, joilla on menekkiä myös Suomessa. Ostajilla voi kuitenkin olla maittain erilaisia mieltymyksiä oluiden suhteen, Pere kertoo ja huomauttaa, että kilpailu kansainvälisillä markkinoilla on kovaa.

Kasvavaan tuotantoon on panimossa varauduttu hyvissä ajoin. Lisätankkeja on jo tilattu ja ne saadaan käyttöön kesään mennessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?