Kojamo antoi häädön, kun Marika ei kyennyt maksamaan kauneushoitolansa vuokraa – uusi liiketila löytyi vanhan naapurista

Marika Tarvus joutui luopumaan liiketilastaan, koska hän ei kyennyt maksamaan korona-ajalta kertyneitä vuokrarästejä Kojamolle. Elokuun alussa Tarvus löysi kauneushoitolalle uudet tilat.

Marika Tarvus kertoi hankalasta tilanteestaan kuukausi sitten Taloussanomissa. Hän arveli jäävänsä työttömäksi, koska ei kyennyt määrätyssä ajassa maksamaan Kojamon vaatimia vuokrarästejä takaisin yhtiölle.

5.9.2020 17:28

Kauneusalan yrittäjä Marika Tarvus joutui heinäkuussa kovan paikan eteen. Hän ei ollut kyennyt maksamaan kauneushoitolansa tilavuokraa kolmeen kuukauteen. Syynä tähän oli koronavirusepidemia, jonka seurauksena Tarvus oli hetkellisesti menettänyt asiakkaansa.

Tarvus vuokrasi liiketilaa Kojamolta. Heinäkuussa asuntosijoitusyhtiö ilmoitti Tarvukselle, ettei hänelle myönnettäisi enää lisäaikaa vuokrarästien maksamiseen. Jos hän halusi jatkaa kauneushoitolan pyörittämistä Kojamon tiloissa, hänen oli maksettava 10 000 euron rästit kerralla pois.

Tarvus kertoi hankalasta tilanteestaan kuukausi sitten Taloussanomissa. Jutussa hän arveli jäävänsä työttömäksi, koska ei kyennyt määrätyssä ajassa maksamaan Kojamon vaatimia vuokrarästejä takaisin yhtiölle.

Jutun julkaisemisen jälkeen tuuli on kuitenkin kääntynyt. Elokuun alussa Tarvus löysi kauneushoitolalleen uuden liiketilan.

Hän kertoo, että uusi liiketila sijaitsee käytännössä entisen liiketilan naapurissa.

– Entisen ja nykyisen liiketilan välissä on ainoastaan yksi talo. Entinen tila näyttää olevan minun jäljiltäni yhä tyhjillään, ettei Kojamo ole löytänyt siihen uutta vuokralaista, Tarvus kertoo.

Uutta liiketilaa on remontoitu elokuun ajan. Tarvuksen mukaan kauneushoitola aukeaa uusissa tiloissa syyskuun alussa.

Tällä kertaa vuokranantaja on yksityinen. Liiketilassa toimi kevään lopulle asti tanssistudio, joka joutui lopettamaan toimintansa kokonaan koronakriisin takia.

Vuodenvaihteessa liiketila siirtyy Tarvuksen ja hänen poikaystävänsä omistukseen.

– Poikaystäväni päätti lähteä mukaan tähän kauneushoitolabisnekseen ja ostaa tilat minulle, jotta viime kevään kaltainen tilanne ei pääsisi enää toistumaan, Tarvus kertoo.

Keväältä kertyneet vuokrarästit Tarvus maksaa Kojamolle takaisin tuhannen euron erissä seuraavien kuuden kuukauden aikana. Tämän pidempää maksuaikaa Kojamo ei Tarvuksen mukaan suostunut antamaan.

Taloussanomat uutisoi elokuussa Kojamon tuloksesta kuluneen puolen vuoden ajalta. Sekä yhtiön liikevaihto että voitto olivat kasvaneet vuodentakaisesta.

Yhtiön puolivuotiskatsauksen yhteydessä toimitusjohtaja Jani Nieminen arvioi, että koronavirusepidemian vaikutukset Kojamon liiketoimintaan ovat jääneet vähäisiksi.

Nieminen kieltäytyi ottamasta kantaa Tarvuksen kokemuksiin Kojamon vuokralaisena.

– Yksittäinen toimija on koronatilanteen takia saattanut joutua hyvinkin vaikeaan tilanteeseen. Kojamo on tietenkin pyrkinyt joustamaan tällaisissa tapauksissa, kuten muutkin toimijat, Nieminen kertoi Taloussanomille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?