Ruotsalaisyhtiö Alfa Laval tarjoaa 1,7 miljardia euroa Neleksestä - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Ruotsalaisyhtiö Alfa Laval tarjoaa 1,7 miljardia euroa Neleksestä

Julkaistu: 13.7. 9:44

Yhtiöt odottavat ostotarjouksen toteutuvan vuoden päätösneljänneksen aikana.

Ruotsalainen konepajayhtiö Alfa Laval kertoo tiedotteessa tehneensä käteisostotarjouksen kaikista venttiiliyhtiö Neleksen osakkeista.

Alfa Laval tarjous on 11,50 euroa osakkeelta eli yhteensä noin 1,7 miljardia euroa. Tarjous sisältää 32,8 prosentin preemion verrattuna Neleksen viime perjantain päätöskurssiin (noin 8,66 euroa).

Mikäli Alfa Laval saa haltuunsa yli 90 prosenttia Neleksen osakkeista, on sen aikomuksena toteuttaa jäljellä olevien osakkeiden hankkimiseksi pakollinen lunastusmenettely ja täten poistaa Neleksen osakkeet Helsingin pörssilistalta mahdollisimman pian.

Neleksen päätöksentekoon osallistunut hallitus suosittelee osakkeenomistajille tarjouksen hyväksymistä yksimielisesti.

– Ehdotetulla yrityskaupalla on vahva teollinen logiikka: Liiketoimintamme täydentävät toisiaan hyvin ja niillä on vain vähän päällekkäisiä toimintoja, Alfa Lavalin toimitus- ja pääjohtaja Tom Erixon kommentoi ostotarjousta tiedotteessa.

– Neles hyötyy Alfa Lavalin laajasta toimiala-asiantuntemuksesta ja maailmanlaajuisesta sijoittumisesta, kun se edelleen kasvattaa markkinoidensa kattavuutta, Neleksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Moisio puolestaan kommentoi.

Ostotarjouksen tarjousaika alkaa tiedotteen mukaan arviolta 13.8. ja päättyvän 22.10. Yhtiöt odottavat ostotarjouksen toteutuvan tämän vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

Vuonna 1883 perustettu Alfa Lavalin ensimmäinen menestystuote oli separaattori. Nykyisin konepajayhtiö tarjoaa erilaisia konepajatuotteita, kuten suodattimia ja pumppuja muun muassa sellu- ja paperiteollisuudelle sekä meriteollisuudelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?