Korona saa pienpanimon tuottamaan käsidesiä - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Pienpanimo alkaa tuottaa käsidesiä koronaviruksen takia: ”Kuulostaa aprillipilalta”

Olof Brewing osallistui sakasalaisille messuille vuonna 2019. Nyt panimo päättää laajentaa tuotantoaan käsidesiin.

Julkaistu: 12.3. 17:56

Savonlinnalainen Olof Brewing vakuuttaa, että vakavissaan ollaan. Käsidesin valmistamisen aloittaminen ei ole panimon mukaan erityisen työlästä, sillä laitteisto on valmiina.

Savonlinnalainen pienpanimo Olof Brewing ryhtyy valmistamaan käsidesiä, koska koronavirukseen varautuminen on kasvattanut käsidesin kysyntää.

Ennen Mustan Virran Panimo -nimellä tunnettu yritys vakuuttaa, ettei kyseessä ole aprillipila.

– Sanotaan nyt vielä sekin, että tiedämme toki, että pienpanimon siirtyminen osittain käsidesin valmistajaksi kuulostaa aprillipilalta. Mutta ei se sitä ole. Olemme ihan tosissamme, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Petteri Vänttinen tiedotteessaan.

Olaf Craft Hand Sanitizer -nimellä kulkeva tuote tulee saataville maaliskuun aikana panimon verkkokaupassa ja myymälässä Savonlinnassa.

Tiedotteessaan yhtiön toimitusjohtaja Vänttinen perustelee, miksi oluiden lisäksi siirryttiin myös käsidesibisnekseen.

– Idea käsidesin valmistukseen syntyi parturin tuolissa istuessani, kun mietin miten me yrityksenä voisimme olla hyödyksi. Käytämme oluidemme pullotukseen vanhanaikaista stubby-pulloa, jota monet asiakkaamme ovat kuvailleet lääkepullon näköiseksi. Tästä olikin sitten lyhyt matka oivallukseen: Miksi emme valmistaisi käsidesiä? Meillä on panimolla käytössä myös kaikki tarpeellinen käsidesin astiointiin eli pullot, pullotusvälineet ja etiketöintikone, hän kirjoittaa.

Vänttinen kertoo, että soittokierroksen myötä selvisi, että käsidesi on monin paikoin loppunut.

Koronavirus on tosiaan saanut ihmiset hamstraamaan käsidesiä, ja paikoin se on päässyt loppumaan.

Ilta-Sanomat on uutisoinut aikaisemmin muun muassa siitä, että käsidesin myynti on pakottanut käsidesiä valmistavan suomalaistehtaan palkkaamaan lisää työvoimaa ja siirtymään kolmivuorotyöhön.

Lisäksi on uutisoitu siitä, että Yliopiston apteekki rajoittaa käsidesin myyntiä, jotta tuotteita riittäisi mahdollisimman monelle.

Helmikuun lopusta lähtien asiakas voi ostaa kerralla enintään kaksi 500 millilitran pumppupakkausta tai viisi 100 millilitran pakkausta.

Sosiaalisessa mediassa on myös kiertänyt ohjeita siitä, kuinka viinasta voi askarrella oman käsidesin. Tukesin ryhmäpäällikkö Paula Haapasola ei innostunut kotitekoisista käsideseistä.

Olaf Brewingin käsidesissä Tukesin viranomaismääräykset kuitenkin täyttyvät.

– Haluamme tämän tuotteen valmistuksella osaltamme auttaa suomalaisia tilanteessa, johon liittyy paljon epävarmuutta, Vänttinen toteaa tiedotteessa

Olaf Brewing on perustettu vuonna 2015 ja vuonna 2019 se tuotti olutta 230 000 litraa.

Vuonna 2018 sen liikevaihto oli 930 000 euroa ja tilikauden tulos 17 000 euroa.