Loimaan kassaa työntekijöilleen maksava Lapwall hakusaartoon – Teollisuusliitto syyttää syrjinnästä - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Loimaan kassaa työntekijöilleen maksava Lapwall hakusaartoon – Teollisuusliitto syyttää syrjinnästä

Lapwall Oy Pyhännällä joutui Teollisuusliiton hakusaarron kohteeksi.

Julkaistu: 13.3.2019 12:00, Päivitetty 13.3.2019 13:22

Teollisuusliiton mukaan pyhäntäläisyrityksen toiminta on syrjivää. Suomen Yrittäjien mukaan Teollisuusliitto levittää väärää tietoa.

Teollisuusliitto ilmoittaa asettavansa pyhäntäläisen Lapwall Oy:n toimipisteen hakusaartoon.

Liitto kehottaa jäseniään olemaan hakeutumatta yrityksen palvelukseen. Hakusaarto astuu voimaan keskiviikkona 13. maaliskuuta.

Kiista juontaa juurensa viime vuoden lokakuulle, jolloin Teollisuusliitto asetti työsulkuja muun muassa Lapwalliin vastustaakseen hallituksen tuolloin valmistelemaa irtisanomislakia.

Ammattiyhdistysväki syytti yritystä työntekijöiden painostamisesta töihin ja Lapwall puolestaan työntekijöidensä painostamista työsulkuun.

Yhtiön väitettiin maksaneen työntekijöilleen 500 euron bonukset, jos tämä jätti osallistumatta työsulkuun sekä korvausta siitä, että hän eroaa liitosta.

–Sillä ei ole mitään todellisuuspohjaa. Se on täyttä valhetta, toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen kommentoi erorahaväitteitä Taloussanomille helmikuun lopussa.

Ay-liike katsoi myös Lapwallin ohjaavan henkilökuntaansa eroamaan liitosta kannustinmallilla. Yhtiö maksaa työntekijän työttömyyskassan jäsenmaksun Yleiseen työttömyyskassaan eli Loimaan kassaan, mutta ei enää suostu perimään Teollisuusliiton jäsenmaksuja suoraan palkasta.

Teollisuusliitto kertoo tiedotteessaan olevansa valmis jatkamaan neuvotteluja yrityksen kanssa saarron aikana. Teollisuusliitto vihjaa myös olevansa ryhtymään järeämpiin toimiin LapWall Oy:tä kohtaan, jos neuvottelut eivät pääty tyydyttävään lopputulokseen.

Suomen Yrittäjien mukaan hakusaarto on vailla perusteita.

– Ammattiliittojen jäsenmaksujen perintä on asia, joka ei kuulu yleissitovuuden piiriin. Järjestäytymättömien yritysten ei tarvitse periä ammattiliittojen jäsenmaksuja, sanoo Yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Markkula.

Yrittäjien mukaan Yleisen työttömyyskassan jäsenyyden maksaminen ei ole myöskään syrjintää, vaan muutosturvan tarjoamista.

Yrittäjät syyttää Teollisuusliittoa väärien tietojen levittämisestä:

– Ei pidä tietääksemme paikkaansa, että liitosta eronneille olisi maksettu bonusta siitä, että eroaa liitosta.

Päivitys kello 13.22: Lisätty Suomen yrittäjien kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?