21-vuotiaana Julius keksi omaperäisen konstin saada kesätöitä ja se toimi – näin hänellä sujuvat bisnekset nyt - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

21-vuotiaana Julius keksi omaperäisen konstin saada kesätöitä ja se toimi – näin hänellä sujuvat bisnekset nyt

Nykyään yrittäjänä työskentelevä Julius Repo kehottaa nuoria havittelemaan sellaista työtä, mikä saa heidät syttymään.

Töitä löytyi!

22.2.2019 14:00

Julius Repo heräsi 13. helmikuuta 2012 niin aikaisin, että hän ennätti kotipaikkakunnaltaan Tuusulasta aamukahdeksaksi Helsingin rautatieasemalle päivystämään. Mukanaan hän kantoi valtavaa kylttiä, johon oli kirjoitettu mustalla tussilla toive työpaikasta.

– Kauppatieteiden ylioppilas etsii kesätöitä, oikeaan yläviistoon viettävä käsinkirjoitettu teksti kuului.

– Pysähdy juttelemaan tai laita viestiä.

Tällä rohkealla kuvalla töitä etsivä Julius Repo onnistui tavoittamaan koko Suomen kansan helmikuussa 2012.

Julius päivysti kyltin kanssa rautatieasemalla koko pitkän päivän. 21-vuotiaan miehen tempaus oli niin erikoinen, että se päätyi Ilta-Sanomien jutuksi asti. Nyt seitsemän vuotta myöhemmin Julius muistelee tapahtunutta huvittunein mielin.

– Se oli kova juttu, tosi kiva kun soititte, Julius Repo, 29, iloitsee puhelimessa.

Julius kertoo saaneensa idean työnhakukonstista pohtiessaan erilaisia niin sanotun sissimarkkinoinnin keinoja. Hän törmäsi jossain kuvaan, jossa joku seisoi kyltin kanssa Yhdysvalloissa.

– Ajattelin, että rautatieasema olisi hyvä paikka kampanjan toteuttamiseen, sillä siitä kulkee paljon ihmisiä, joilla on työt mielessä ja ehkä myös rekryasiat pöydällä. Halusin maksimoida sekä panoksen että tuotoksen, Julius selittää piinkovan bisnesmiehen elkein.

Julius muisteli seitsemän vuoden takaisia tapahtumia vastikään sosiaalisessa mediassa:

Vaikka mieheltä löytyi kanttia jo seitsemän vuotta sitten, hän tunnustaa nyt, että todellisuudessa idean toteuttaminen sai polvet tutisemaan.

– Kun kävelin Helsingin Rautatientorille, niin meinasin jänistää. Jännitti ihan sikana ottaa kyltti esiin, siinä oli polvet ihan löysänä. Jälkikäteen ajateltuna ei se ihan niin kamalaa ollut kuitenkaan, on sitä oltu vähän tiukemmissakin tilanteissa, hän kertoo nauraen.

Julius ansaitsi tempauksellaan jopa toistakymmentä yhteydenottoa. Muutama nappasi hänen ansioluettelonsa matkaan, joku jätti käyntikorttinsa ja toiset lähestyivät myöhemmin sähköpostilla.

Moni muistaa tempauksen vielä tänäkin päivänä. Kaverit kuittailivat asiasta hyvässä hengessä. Lempinimi ”Kylttimies” eli oman aikansa.

– Ihmiset arvostavat heittäytymiskykyä.

Julius iloitsi saamastaan kesätyöpaikasta.

Mutta mikä tärkeintä, ahkera Julius löysi itselleen kesätöitä.

– Sain töitä Pohjola Pankista. Olin todella tyytyväinen saamaani kesätyöpaikkaan. Se oli juuri sitä, mitä halusinkin.

Julius oli lähettänyt työhakemuksen Pohjola Pankille, nykyiselle OP:lle, jo ennen tempaustaan, ja sen jälkeen hän soitti vielä hakemuksensa perään, kertoen olevansa lehtijuttujen kylttimies. Miehen mukaan hän ehti käydä noin kuudessa työhaastattelussa, kunnes sai haluamansa paikan.

– En tiedä, miten paljon kyltin kanssa seisoskelu sitten työn saantiini oikeasti vaikutti, mutta tuskin siitä haittaakaan oli, Julius kommentoi Ilta-Sanomille heinäkuussa 2012.

Julius on sittemmin siirtynyt pois pankkialalta ja työskentelee nykyään yrittäjänä Helsingin Ullanlinnassa.

Nuori mies viihtyi finanssialalla aikansa, mutta sittemmin elämä on kuljettanut yrittäjyyden pariin. Julius pyörittää luovaa toimistoa Bonzua yhdessä veljensä Hanneksen kanssa. Veljesten luoma yritys perustuu tarinankerrontaan, mainontaan ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Kaikki lähti liikkeelle veljesten yhteisestä kiinnostuksesta kuvaamiseen.

– Hannes on kuvannut nuorena skeittausta ja minä olen ottanut valokuvia. Katsoimme YouTubesta paljon videoita ja lähdimme kehittämään jo olemassa olevia taitojamme.

Työnsä ohella Julius kiertää ammattikouluissa jakamassa nuorille vinkkejä koulu- ja työnhakuun sekä puhuu ennen kaikkea asenteen merkityksestä.

– Omien intressien löytäminen on tärkeää. Sen voi miettiä vaikka niin, että jos rahaa ei olisi, tai kaikesta saisi saman palkan, niin mitä haluaisi tehdä. Seuraavaksi mietitään askelia sitä omaa unelma-ammattia kohti.

– Aika ajoin olisi hyvä myös pysähtyä miettimään, että onko tämä yhä se oma juttu. Jos ei, niin sitten pitää vaihtaa suuntaa. Elämä muuttuu ja asiat ympärillämme muuttuvat, muuttuu vaan rohkeasti mukana, Julius kannustaa.

Oletko sinä käyttänyt työnhaussa jotain tavallisuudesta poikkeavaa konstia? Kerro siitä osoitteeseen erika.akman@iltasanomat.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?