MT: Lakritsitehtaan johtaja raivoissaan virkamiehille: ”Istuvat päiväkausia palavereissa, jotta saavat tupakkalakiin lakupiipun” - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

MT: Lakritsitehtaan johtaja raivoissaan virkamiehille: ”Istuvat päiväkausia palavereissa, jotta saavat tupakkalakiin lakupiipun”

Timo Nisula pohti jo vuonna 2017 vaihtavansa lakupiipun nimen saksofoniksi.

Julkaistu: 7.1.2019 13:18

Kouvolan Lakritsin toimitusjohtaja antaa virkamiesten kuulla kunniansa Maaseudun Tulevaisuudessa .

Kouvolan Lakritsin toimitusjohtaja Timo Nisula kertoo Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa joutuneensa jatkuviin vaikeuksiin tupakkalain kanssa. Lakupiippu näet määritellään lain mukaan tupakkaa jäljitteleväksi tuotteeksi, joiden myynnistä kaupat eivät saa maksaa bonusta.

Nisula kertoo lain edellyttävän, että lakupiipun ostajalta pitää pyytää paperit. Tämän takia lakupiippuja ei voi ostaa myöskään kauppojen automaattikassoilta. Tästä huolimatta lakupiippuja saa myydä alle 18-vuotiaille.

– Mitä aikuiset ihmiset tekevät oikeasti? Sosiaali- ja terveysministeriössä on tällä tavalla häiriintyneitä kukkahattusetiä ja -tätejä, jotka istuvat päiväkausia palavereissa, jotta saavat tupakkalakiin lakupiipun!, Nisula lataa.

Nisula kertoo lähettäneensä entiselle perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulalle (kesk.) ”myllykirjeen”, jossa julistaa tälle ulkonaliikkumiskiellon hänen ”lakritsivaltakuntansa” mailla.

Tupakkalaki estää bonusten maksamisen myös liköörikonvehtien ja kaasusytyttimien myynnistä.

Nisula kertoi turhautumisestaan Ilta-Sanomille jo tammikuussa 2017. Tuolloin kertoi, että takataskusta löytyy kaksi nimivaihtoehtoa lakupiipulle:

– Meidän lakupiippu näyttää ihan saksofonilta. Jos käännämme piipun toisinpäin, niin se näyttää merihevoselta, hän mietiskeli.

– Minulla on suuri epäilys, että uusi eliölaji, Kymijoessa asuva jokihevonen, saattaa hyvinkin vielä löytyä, Nisula nauroi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?